Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Nightwish - Made In Hong Kong (and Various Other Places)
Jaar van release: 2009
Label: Nuclear Blast Records
Nightwish - Made In Hong Kong (and Various Other Places)
Nightwish laat er geen gras over groeien. De band is al zo'n anderhalf jaar op tour voor het album Dark Passion Play, en komt nog voordat de tour klaar is met een live EP. Made In Hong Kong (And Various Other Places) is hiervan de titel, en is zoals je al vermoedt opgenomen tijdens diverse shows.

Het leeuwendeel van de nummers op deze cd is afkomstig van Dark Passion Play, het eerste album met nieuwe zangeres Anette Olzon. Deze nieuwe stem was voor velen een vrij grote schok, omdat Anette radicaal anders klinkt dan voorgangster Tarja Turunen. Toch brengt ze het er live goed van af op deze cd. Hoe ze het oudere materiaal aanpakt is echter niet te horen, want alle livenummers op deze EP komen van het al genoemde album Dark Passion Play. Muzikaal is Nightwish live dik in orde, en ook qua zang is dat hier het geval. Jammer dat het allemaal niet zo heel veel verschilt van hoe het op het normale album klinkt, behalve dat het net iets spontaner klinkt, dus met een livesfeertje.

"Maar staat er dan niets anders op?" hoor ik je al denken. Jawel, er staan nog drie studiotracks op. Twee van deze waren al te horen als b-kant op recente singles, en het derde nummer is een demo. Escapist en While Your Lips Are Still Red zijn best aardige nummers, in het verlengde van wat we al op Dark Passion Play hoorden. Cadence Of her Last Breath is duidelijk een demo, want de geluidskwaliteit is een stuk minder dan wat we van Nightwish gewend zijn. Nu wordt alle zang door bassist/zanger Marco Hietala gedaan, die overigens ook zeker niet slecht klinkt, ook niet op de livenummers op deze cd.

Een aardig maar eigenlijk best overbodig tussendoortje, niet meer en niet minder.

Tracklist:
1. Bye Bye Beautiful (live)
2. Whoever Brings The Night (live)
3. Amaranth (live)
4. The Poet And The Pendulum (live)
5. Sahara (live)
6. The Islander (live)
7. Last Of The Wilds (live)
8. 7 Days To The Wolves (live)
9. Escapist
10. While Your Lips Are Still Red
11. Cadence Of Her Last Breath (demo)

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 4 maart 2009

Koop dit album in

Meer Nightwish:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tim op 04-03-2009 om 16:59u

Inderdaad, gewoon een tussendoortje om extra geld binnen te halen

Reactie van Old Mhb op 04-03-2009 om 21:51u

Zoiets haal je gewoon illegaal van het net tenzij dat je een diehard bent.

Voor diegeen die me geen gelijk geeft : Ik heb me indertijd blauw betaald voor alle assaults en assults van Venom. Die wil je als jonge fan allemaal horen en internet,pc,gsm ... bestonden gewoon niet. We moesten gewoon wel betalen als we up to date wilden blijven.
Anderzijds heb ik door die situatie wel een paar pareltjes in huis die nu een klein fortuintje waard zijn en me destijds 8 euro gekost hebben. (omgerekend)

Reactie van Rhinoceros op 23-03-2009 om 11:15u
Score: 6 / 100

Muzikaal is het hier en daar brlliant, dankzij Tuomas Holopainen. Vocaal blijft het een ramp. Anette Olzon kan de band niet bijbenen en haarstem begint al duidelijk te rafelen (na 1.5 jaar toeren) maar ja zij kan dan ook mee partieën met de guys (ittt Tarja Turunen, die meer zorg voor haar stem heeft). Er zal wel fors met de knoppen op de mengtafel geschoven zijn om het acceptabel te maken. Marco Hietala is vocaal onevenwichtig van mooi tot geschreeuw.
Conclusie:
Muzikaal, gewoon goed
Vocaal: zeer matig (Hietala)/ tot slecht (Olzon).
Aanschaffen? Zonde van het geld