Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

HDK - System Overload
Jaar van release: 2009
Label: Season of Mist

HDK - System Overload

Een van de eerste echt grote verrassingen van het jaar komt van eigen bodem, namelijk van de hand van Sander Gommans. Bekend geworden als gitarist en songwriter bij het recent ter ziele gelegde After Forever, was het tijd voor hem om zijn project HDK, wat staat voor Hate Death Kill, om te zetten in een geweldig debuut met titel System Overload. Naar eigen zeggen zat Gommans tijdens het schrijven van deze plaat vol haat, walging en boosheid net voor zijn burn out. Het is dus een album met een wat duistere inslag geworden die zich zowel tekstueel als muzikaal laat blijken, en flink wat harder dan je misschien zult verwachting na de link met After Forever.

Het is moeilijk een stempel te drukken op dit System Overload, er gebeurt namelijk een hoop waarbij er wordt geput uit een breed muzikaal spectrum. Zo horen we bijvoorbeeld een flinke dosis thrash, progressieve rock en iets wat alleen maar te benoemen valt als experimentele metal. Een bonte mengeling van stijlen die uitdagend is, maar niet zo complex dat er niets meer van te bakken valt. Het zijn stuk voor stuk sterke solide songs die weten te pakken en interesseren. HDK is daarmee misschien nog wel het beste te vergelijken met Peccatum en het solo-werk van Ihsahn, maar dan met een duidelijkere thrash-inslag.

Buiten Sander Gommans zelf, Peter Vink op basgitaar en Ariën van Weesenbeek op drums, doet er een enorme hoeveelheid aan gastmusici mee waaronder zeker niet de minsten. Zo horen we bijvoorbeeld Arjen Lucassen en Marcel Coenen op gitaar, Joost van den Broek op keyboards en vocalen van onder andere Andre Matos en Amanda Somerville. De rits met gastmuzikanten alleen al zegt genoeg over de muzikale diversiteit die er op System Overload te vinden is.

Het is moeilijk enkele hoogtepunten te noemen, en de enige tip die ik lezers dan ook geven kan is zo snel mogelijk deze plaat aanschaffen of eens proefluisteren op de MySpace-pagina van Sander Gommans.

Tracklist:
1. System Overload
2. Request
3. Let Go
4. Terrorist
5. Pedestal
6. On Hold
7. Breakdown
8. March
9. Perfect
10. Fight or Flight
11. Fine Lines

Score: 95 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 februari 2009

HDK - System Overload
Reactie van Een Metalfan op 20-02-2009 om 14:01u
Score: 90 / 100

echt een verrassend sterk album.

HDK - System Overload
Reactie van Stormblast op 28-02-2009 om 21:37u

Had dit niet verwacht maar vind dit een erg sterke plaat

HDK - System Overload
Reactie van Marco op 05-03-2009 om 13:20u
Score: 90 / 100

Puik schijfje.
Dit gaat hoge ogen gooien ook internationaal dat kan niet anders.
Een van de beste CD´s van dit prille jaar ,zoniet de beste en nu hopen dat ze ook live gaan spelen. Mensen die van een beetje complexe Metal houden moeten meteen luisteren je hebt een paar luisterbeurten nodig maar dan ben je verkocht ,een echt groeialbum met zeer veel kwaliteit

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.