Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Powell Young - 2065 Flying Fingers
Jaar van release: 2003
Label: Lion Music
Powell Young - 2065 Flying Fingers
Eindelijk brengt Lion Music nog eens een cd uit in een genre waar ze toch de meesters in zijn; namelijk instrumentale gitaarmuziek. Powell Young is een Chinese gitarist die in 1956 is geboren en altijd met muziek is bezig geweest. In eigen land is hij vrij bekend en hij opende in China dan ook voor Joe Satriani. En Satriani was zeer onder de indruk van de gitaarkunsten van deze man. En dit cd’tje wordt dan ook warm aanbevolen door Joe himself.

Over Satriani gesproken, dit album met 12 instrumentale nummers doet me ook sterk denken aan de emotionele stijl van ‘Satchy’. Luister maar eens naar nummers zoals ‘In the year 2065’ of ‘In the center of love’. Ook de ‘over the top’ stijl van Steve Vai wordt een paar keer zeer effectief toegepast. Andere gitaristen waar Powell Young aan doet denken zijn toch wel Jason Becker, Paul Gilbert en Ritchie Kotzen.

Het album begint sterk en explosief met ‘Run to space’. ‘Highway 66, Tribute to Bob Dylan’ is een tof nummer gebaseerd op een lekkere hardrock riff. ‘Speedy king’ is over “the top arpeggio’s sweet picking” met maar één doel en dat is om alles eens uit de kast te halen. Dan heb ik liever een emotioneel nummer zoals ‘Trouble water’ dat een bloedmooi thema heeft.

Kortom een sterk en afwisselend instrumentaal album met prachtige thema’s, hemelse solo’s en vooral sterke arrangementen. Het enigste minpunt dat je kan bedenken is de lage originaliteitfactor. Maar liefhebbers van het genre (en specifiek (de oude) Satriani) zullen veel plezier beleven aan dit ‘2065 Flying fingers’. De titel is echt goed gekozen want deze gitaarvirtuoos vliegt met zijn vingers over zijn fretboard op formidabele wijze.

Tracklist:
1. Run to space
2. In the year 2065
3. Mari
4. Highway 66, Tribute to Bob Dylan
5. Lonesome loner
6. Speedy king
7. Trouble water
8. Dust in the air
9. In the centre of love
10. Flying fingers
11. Screaming in the storm
12. In a moody night

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 februari 2003

Koop dit album in

Meer Powell Young:

[ Terug naar de Album Reviews ]