Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

White Lion - Bang Your Head Festival 2005 (DVD)
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
White Lion - Bang Your Head Festival 2005 (DVD)
Ruim drie jaar na dato brengt White Lion, na de laatste tegenvallende cd, een live DVD uit waarop Mike Tramp en consorten na 14 jaar de White Lion-reünie vieren. Eens een redelijk bekende band in de hardrockscene die meelift in de hype om na jaren weer aan de bak te kunnen. Maar Bang Your Head flirt al langer met bijna vergeten bands dus dat op zich is geen verrassing. De vraag rijst echter (wederom) wat het nut is om na drie jaar een concert-DVD uit te brengen.

Die vraag wordt al snel beantwoord; ik zie het nut namelijk niet. Niet alleen wordt er redelijk ongeïnspireerd gespeeld, ik merk weinig van een grote hosanna-stemming onder het veelkoppige publiek, wanneer de band de ene klassieker na de andere over de bezoekers strooit. Over het algemeen wel goed gespeeld, met meerstemmige koortjes en al, maar frontman Tramp krijgt het publiek niet mee.

Ik heb mijn twijfels wat hardrockers met deze DVD moeten. In tegenstelling tot vele andere DVD's mis ik hier duidelijk een soort muzikale vreugde aan twee kanten en dat is toch redelijk essentieel. Het camerawerk is redelijk goed, en het geluid ook maar alleen die twee elementen scoren niet genoeg. Mede dankzij de tijd die er overheen is gegaan totdat de DVD een feit werd, denk ik dat dit wederom een release is die alleen geld moet genereren maar helaas weinig mensen enthousiast zal maken.

Tracklist:
1. Bang Your Head Festival 2005: - Lights And Thunder
- Hungry
- Lonely Nights
- Broken Heart
- Fight To Survive
- Little Fighter
- Living On The Edge
- Tell Me
- Wait
- Radar Love
2. Interview With Mike Tramp
3. Slide Show
4. Lights And Thunder Across The USA
5. Easter Eggs - Live in the USA:
- Hungry
- It’s Over

Score: 67 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 20 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]