Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Darkane - Demonic Art
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records

Darkane - Demonic Art

Darkane is zeker niet het best bewaarde geheim van Zweden. Toch opereert deze band op de één of andere manier al ruim tien jaar vrijwel alleen ondergronds, zelfs na de vernietigende thrashalbums Expanding Senses en Layers Of Lies. Dat mag gerust vreemd genoemd worden, want Darkane lijkt over alle kenmerken te beschikken om tot de Europese top toe te kunnen treden.

Demonic Art is ook weer zo’n album dat veel thrashfans aan zal spreken. De riffs en solo’s van Christofer Malmström zijn van hoog niveau en dat zal de luisteraar al bij de eerste draaibeurt zeker niet ontgaan. De kale gitarist houdt het liefst de snelheid erin. Om zijn tempo bij te houden beschikte Darkane tot enige tijd terug over zanger Andreas Sydow, die perfect in staat was om de capriolen van Malmström van passende vocalen te voorzien. Zijn opvolger, Jens Broman, is opvallend genoeg uit exact hetzelfde hout gesneden en maakt tijdens zijn debuut voor Darkane een uitstekende indruk. Zijn zang is snel, ruig, een tikkie geschift en zo nu en dan ook aanstekelijk.

Ook met het songmateriaal zit het weer goed. Darkane weet als geen andere band wanneer de beuk erin gegooid moet worden en wanneer er even pas op de plaats gemaakt moet worden. Zo ontspringt Demonic Art niet in een explosie van louter snelle riffs en opgefokte zang, maar wordt er op gezette momenten ook genuanceerd middels quasi-cleane refreinen en rustige passages zoals in Demigod. In het bombastische openingsnummer Variations Of An Eye Crush en het eveneens instrumentale Wrong Grave laten de Zweden zich van hun rustige kant horen, daarna wordt weer keihard gerost in Still In Progress.

Demonic Art is alweer een tijdje uit en het album zal de liefhebber dan ook absoluut niet ontgaan zijn. Heb je het album toch gemist, neem dan zeker even de tijd om wat nummers te beluisteren. Darkane maakt met dit album wederom een ijzersterke beurt en er zal een keer een moment komen dat Europa valt voor de compromisloze thrash van deze Zweden.

Tracklist:
1. Variations Of An Eye Crush
2. Leaving Existence
3. Demonic Art
4. Absolution
5. Execution 44
6. Impetuous Constant Chaos
7. Demigod
8. Sole Survivor
9. The Killing Of I
10. Wrong Grave
11. Still In Progress
12. Wrath Connection

Score: 87 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 12 januari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van marco w op 15-03-2011 om 19:41u
Score: 70 / 100

De muziek staat me wel aan,alleeen die kut zang past er niet bij
heeft darkane altijd al gehad van die kloten zangerssss....