Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Amenophis - Chapter II - The Element Of Torture
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Amenophis - Chapter II - The Element Of Torture
Deze band is alweer uit elkaar. Na een demo, een EP en deze volledige cd vond de band het schijnbaar welletjes. En laat mij dat nu helemaal niet erg vinden. Amenophis is namelijk een knakenband van het zuiverste water. Een band waar er heel wat jaren al teveel van rondliepen. Een zogenaamde kloon van populaire groepen als Cradle Of Filth en Dimmu Borgir.

Deze melodieuze black metalband propt de muziek vol met allerlei casio keyboardgeluiden en laat om de haverklap Dani gilletjes voorbij komen. De gitaarriffs zijn nog wel aardig, maar ze staan zover op de achtergrond, dat er weinig van te maken valt. Wie overigens bedacht heeft dat de middelmatige gitarist Blod ook mocht soleren, mag wat mij betreft een nekschot hebben. Hij haalt de zaken nog verder naar beneden met ongekend vals en ongeïnspireerd gescheur.

Zeer platte black metal dus, met irritant doorjankende keyboards en matige zang. Het enige pluspunt aan dit album, is dat het de laatste cd was van deze Canadese band. Vooral wegblijven uit de studio jongens, heel ver weg. Had ik al gezegd dat het hoesje ook oerlelijk was?

Tracklist
1. The Angel Has Left Its Broken Wings
2. No Remorse Within
3. Purging the Carnal Purity
4. From the Depth of Despair
5. Perdu Dans L'Ombre
6. Erotik Dance of Creature
7. Instrumental Intro
8. Bloodless Empire
9. Silence
10. Silence
11. Silence
12. Silence
13. Hidden Bonustrack

Score: 46 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 31 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]