Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Ramos/Hugo - The Dream
Jaar van release: 2008
Label: Frontiers Records
Ramos/Hugo - The Dream
Josh Ramos... om eerlijk te zeggen had ik nog nooit van de man gehoord. Hij is gitarist in Hardline, en die band kennen we natuurlijk van Axel Rudi Pell-zanger Johnny Gioeli. Dit album is 's mans tweede, na debuut Living In The Light, en voor dit tweede werkstuk maakte Ramos gebruik van de zangkunsten van een andere onbekende voor mij, Hugo Valenti, voormalig zanger van Valentine en Open Skyz.

Ik weet niet of Ramos beoogde om een Steve Perry-kloon op te laten draven voor dit album (ten tijde van Hardline's debuut was Journey's Neal Schon nog gitarist !), maar in die vermeende opzet is hij niet geslaagd; zijn stemgeluid neigt wel naar die richting maar de kracht van Perry ontbreekt. Wel staat het album bol van goed verteerbare AOR, die het op de Amerikaanse radio zeker goed zal doen.Het gitaarwerk is van een zeer prettig niveau, een klein beetje onderbelicht in de productie van Dennis Ward als het gaat om de slagpartijen.

Naast de meedein-rockers (met oa. het inderdaad erg Journey-achtige Bring Back This Love) kent het album nog een paar fraaie ballads, waarvan In The City wederom een sterk Journey-gehalte heeft, maar helaas zonder de kracht van een Perry of Pineda op zang. Die rode draad van voornoemde band is overduidelijk aanwezig, net niet genoeg om van een kloon te spreken, maar met name voor AOR gitaarliefhebbers valt er genoeg te genieten (luister maar eens naar de solo in I Can Take You)..

Als luisterplaat een zeer geslaagde cd, maar net te weinig originaliteit en kracht om een toppertje te zijn in het genre. Een (aangename) luisterbeurt zal voor eenieder hierin duidelijkheid moeten verschaffen.

Tracklist:
1. You're Not Alone
2. All That I Wanted
3. The Dream
4. Fool's Game
5. Bring Back This Love
6. I Don't Wanna Say Goodbye
7. When You Get Lonely
8. In The City
9. Tomorrow
10. If I Can Take You

Score: 79 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 29 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van ZardoZ op 29-12-2008 om 23:16u
Score: 80 / 100

De klasse van Journey heeft dit album inderdaad niet, maar ik vind het best een lekker plaatje op zijn tijd.

In het AOR wereldje is Josh Ramos trouwens wel degelijk behoorlijk bekend, naast Hardline bijv. met Two Fires. En Hugo heeft als zanger van Valentine zelfs een heuse cult klassieker op zijn naam staan

Reactie van novascottia op 31-12-2008 om 11:32u

Beste Hans,

Als je Hugo niet kent, dan ben je óf heel jong óf je bent totaal niet op de hoogte van wat er in de AOR wereld rondloopt. Hugo is al jaren een grootheid in de AOR scene. Probeer z'n twee solo CD's eens te vinden, of de CD's van Valentine en Open Skyz. Dat zijn ware klassiekers. En het is niet de ex-zanger van Valentine, want deze band bestaat weer, met Hugo als zanger. Ze hadden een uitstekend optreden in november op het FireFest Festival in de UK.
Google maar eens wat!

Succes.

Reactie van Hans op 31-12-2008 om 12:15u

@novascottia : ik ben zeer goed op de hoogte van de AOR wereld want die volg ik al meer dan 30 jaar. Ik ben in ieder geval niet onder de indruk van zijn stem, en daardoor weet ik nu ook waarom ik hem nog niet kende...