Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Doro - Herzblut
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records
Doro - Herzblut
Op het moment dat ik deze recensie schrijf, geeft Doro in Düsseldorf een groot jubileumconcert met allerlei bijzondere gasten, ter ere van haar 25ste verjaardag als zangeres. Daar had ik graag bij willen zijn, maar mijn auto weigerde dienst, waardoor het optreden van de blonde metal koningin helaas aan mijn neus voorbij gaat. In plaats daarvan moet ik me deze avond maar zien te vermaken met haar nieuwste single. Je zult begrijpen dat mijn hart op dit moment een beetje bloedt.

Het is derhalve toepasselijk dat Doro’s nieuwe single een hartverscheurende ballade is met de titel Herzblut. Nou is dit nummer in mijn optiek geen nieuwe Für Immer of I’ll Be Holding On, maar de song weet de juiste snaar te raken en bewijst maar weer eens dat ballads een specialiteit zijn van de Duitse schoonheid. Het is wel wat overdreven dat we direct vijf verschillende versies van het nummer voor de kiezen krijgen.

Opvallend genoeg zit daar geen Engelstalige uitvoering bij, maar wel Franse, Spaanse en Portugese versies. Leuk voor haar fans uit de landen waar ze die talen spreken, zou je zeggen, maar de gemiddelde Nederlander zit daar toch niet op te wachten? Dat dacht ik van tevoren ook, maar ik moet zeggen dat het behoorlijk geil is om Doro op zijn Frans te horen kreunen, ondanks dat ik die taal amper beheers. Bij de Spaanse en Portugese versies steggelt Doro echter een beetje, want ze zingt maar een handvol tekstregels in de desbetreffende taal.

Tot slot bevat de single een nieuw nummer dat niet op het eind januari te verschijnen album Fear No Evil zal staan. Share My Fate heeft een rustig intro, maar verandert vervolgens in een mid-tempo, traditionele metal hymne. Het is een alleraardigst deuntje, maar de track is aan de korte kant en lijkt niet helemaal af te zijn. Het is daarom begrijpelijk dat Share My Fate het album niet gehaald heeft. Als de composities die wel voor Fear No Evil zijn geselecteerd allemaal het niveau van Share My Fate overtreffen, dan praten we echter over een hoogstaande plaat.

Per saldo is Herzblut minder interessant dan de vorige single Celebrate (The Night Of The Warlock), die eind oktober verscheen en met het nummer Celebrate een absolute kraker bevatte (plus een paar leuke gastoptredens). Beide singles tezamen doen me echter reikhalzend uitzien naar de nieuwe langspeler.

Tracklist:
1. Herzblut (Radio Version)
2. Herzblut (Album Version)
3. Herzblut (French Version)
4. Herzblut (Spanish Version)
5. Herzblut (Portuguese Version)
6. Share My Fate

Score: 70 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 20 december 2008

Koop dit album in

Meer Doro:

[ Terug naar de Album Reviews ]