Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-09-2020

Rolo Tomassi - Hysterics
Jaar van release: 2008
Label: Hassle Records
Rolo Tomassi - Hysterics
Een erg jonge band dit Rolo Tomassi uit Sheffield, Engeland. Gemiddeld zijn de heren, en dame, 19 jaar. Verbaasd was ik dan ook over het hoge spelpeil en de originaliteit die deze band op zo’n jonge leeftijd al tentoonspreid.

In de vier jaar dat Rolo Tomassi nu een band vormt hebben ze in de Britse underground al een behoorlijke naam ontwikkeld met hun opstandige mix van grindcore/hardcore en electro gemixed met spastische jazz uitbarstingen.

De vele invloeden, bizarre ritmes en stijlwisselingen geven het album een nogal vervreemdend gevoel, een gevoel dat behoorlijk versterkt wordt door de sporadisch opduikende lieflijke vrouwelijke vocalen (nu zijn alle vocalen door een vrouw ingezongen, maar dat is door het vaak brute karakter ervan niet overal even duidelijk), de bizarre orgeltjes, en Nintendo keyboards. Ondanks al deze bizariteiten en het hoge ADHD gehalte van de muziek weet men altijd de focus en controle te behouden, iets dat men onder andere bereikt door via prachtige ambientstukken voldoende rustpunten in de nummers te bouwen.

Vergelijkingen zijn er met bands als HORSE the band, Mr Bungle, Fuck Buttons, 65daysofstatic, en Fantomas, maar je kan Rolo Tomassi ook zien als een meer rock-versie van Dillinger Escape Plan of een minder electro uitgave van Genghis Tron.

Hysterics is al met al een prima benaming voor een op zijn zachtst gezegd opzienbarend album van een nog opzienbarender band die door de jonge leeftijd alleen maar kan groeien.

Tracklist:
1. Oh, Hello Ghost
2. I Love Turbulence
3. Fofteen
4. Abraxas
5. An Apology To The Universe
6. Nine
7. Macabre Charade
8. Trojan Measures
9. Everything Went Numb
10. Scabs
11. Fantasia

Score: 86 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 13 november 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]