Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2020

Book Of Black Earth - Horoskopus
Jaar van release: 2008
Label: Prosthetic Records
Book Of Black Earth - Horoskopus
Voor een diepgaande duik in de verborgen astrologische componenten van het Christendom hoeft u tegenwoordig Wikipedia niet meer op, daar een veel betere optie zich schaamteloos aan u op zal dringen en hell no dat u deze weerstaat. Uiteraard wordt de bewuste convocatie vanaf een zwarte schaal gepresenteerd, u schraapt uw kennis immers bijeen uit het fenomeen Book Of Black Earth...

Na het spraakmakende debuut The Feast introduceert Book Of Black Earth dit najaar weer een volgend hoofdstuk, gewijd aan de deemstere aardverschijnselen en alles wat daaraan ontstijgt. In een klein uurtje tijd leidt Horoskopus u via de sinistere paden van de Christelijke astrologie, die het oorspronkelijke geloof vele eeuwen dienst hebben gedaan. De muzikale verpakking is uiteraard weer geheel met dit thema versmolten. Technische death/black, donker, kil en episch.

Het grote verschil met de voorganger is dat de nummers op Horoskopus veel meer opbouwende controle bevatten. The Feast was vooral heel chaotisch, wat in combinatie met de diepe sound en sfeervolle riffs overigens uitstekend heeft gewerkt. Op Horoskopus trekt Book Of Black Earth ook andere registers open. De cd is technischer, structureler, stukken veelzijdiger. Nummers als Cult Of Dragon en Christ Pathogen zijn loodzwaar, melancholisch en slepend, Funeral Of Peace is daarentegen bijna thrash-chatchy en voor de aard van de band behoorlijk melodieus. Ook op Horoskopus put de band vooral uit een zeer atmosferische en occulte insteek, echter wordt er her en der ook een behoorlijke grens verlegd en ook de speelskills zitten merkbaar in de lift.

Het enige waar ik minder over te spreken ben is het geluid van de drums, die mijns inziens niet bij het solide totaalgeluid van Horoskopus passen. Geregeld klinken de drums te hol en te vlak, liever had ik onverbiddelijke donderslagen willen horen. Storen doet het echter minimaal en prachtige details, als de inleiding van From Heaven en afsluiting van Horoskripture zijn werkelijk een roomboterklontje voor in de oren.
Doof de lichten, ontsteek de vlammen in het vet en onderga een innemende muzikale reis die u langs historische, onheilspellende en sfeervolle oorden voert, terwijl de onvaste grond maar onder uw voorkomen blijft trillen.

Tracklist:
1. 2160
2. Death Of The Sun
3. Total Control
4. Horoskripture
5. Cult Of Dagon
6. Funeral Of Peace
7. God Of War
8. The Darkest Age
9. From Heaven
10. The Great Year
11. Christ Pathogen

Score: 86 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 27 oktober 2008

Koop dit album in

Meer Book Of Black Earth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Book Of Black Earth - Horoskopus
Reactie van 666Sirius666 op 09-11-2008 om 14:16u
Score: 89 / 100

Inderdaad zijn de drums niet al te best (qui sound) maar sjezus, wat een muur van smerig geluid!

Heerlijk album die trouwens meer naar death dan naar black neigt.

Book Of Black Earth - Horoskopus
Reactie van Sirius666 op 09-11-2008 om 14:17u
Score: 89 / 100

Inderdaad zijn de drums niet al te best (qua sound) maar sjezus, wat een muur van smerig geluid!

Heerlijk album dat trouwens meer naar death dan naar black neigt.

Nu nog ff The Feast zien te scoren.