Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2021

Unearth - The March
Jaar van release: 2008
Label: Metal Blade Records
Unearth - The March
Een van de leidinggevende metalcorebands is terug van nooit weggeweest. Aanvankelijk was ik ietwat teleurgesteld na de eerste luisterbeurt. De band heeft zich altijd met grote stappen ontwikkeld, en dan name in spelniveau en innovatie. Op de nieuwe plaat hoor ik echter niet zoveel vooruitgang op deze twee punten, maar een ding moet ik ze nageven. Hun nieuwe, vierde plaat is kwalitatief gezien de meest hoogstaande release tot nu toe.

Dat komt voornamelijk omdat de nummers op deze plaat enorm goed in elkaar steken. Er valt geen slechte song op de plaat te ontdekken, nergens een filler te bekennen. Daar staat tegenover dat er ook niet echt uitschieters terug te vinden zijn en dat er weinig nieuwe elementen aan de muziek zijn toegevoegd. Behalve de nummers met de gebruikelijke Unearth-formule – Blaffende zang, thrashy en melodieus gitaarwerk , opgefokt drumwerk en harde breakdowns – zijn er wel een aantal die iets nieuws met zich meedragen.

Zoals het dreigende titelnummer of het slepende Letting Go. The Chosen – eerder verschenen op de soundtrack van Aqua Teen Hunger Force - is misschien wel het beste nummer van de cd. Dit nummer heeft een heerlijke gevoel om zich heen hangen, terwijl het onmiskenbaar Unearth is schieten genre’s als rock n’roll en punk me te binnen. En het heerlijke soleerwerk maakt het nummer helemaal af. De heren McGrath en Susi hebben er op deze plaat sowieso wel zin in, want we horen meer solo’s dan ooit. Zo bijvoorbeeld ook in het openende My Will Be Done, een blauwdruk van een typische Unearthsong, waar ook een video van is opgenomen.

Wat verder opvalt is dat de nieuwe drummer Derek Kerswill (Seemless, Stryper - ja, echt - en ex-Shadows Fall) zijn rol prima gevonden heeft. Het trommelwerk van voorganger Mike Justian en diens tijdelijke vervanger Gene Hoglan drukte altijd een grote stempel op de muziek. Hoewel Kerswill zijn eigen stijl heeft meegenomen valt het amper op dat hier een nieuwe drummer aan het werk is.

Alles bij elkaar opgeteld kan tot mijn grote opluchting stellen dat Unearth – als een van de weinige populaire bands die niet toegeeft aan commercie – een prima klus geklaard heeft. Naast de gebruikelijke beukers heeft de band een aantal uitstekende uitstapjes met het onbekende gemaakt en meer soleerwerk toegevoegd, wat mijn hart sowieso sneller doet kloppen. Dat er geen uitschieters opstaan neem ik dus graag op de koop toe, want zoals ik al vermelde, The March is kwalitatief gezien de beste plaat die Unearth tot op heden afleverde.

Tracklist
1. My Will Be Done
2. Hail The Shrine
3. Crow Killer
4. Grave Of Opportunity
5. We Are Not Anonymous
6. The March
7. Cutman
8. The Chosen
9. Letting Go
10. Truth Or Consequence

Score: 80 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 14 oktober 2008

Koop dit album in

Meer Unearth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Unearth - The March
Reactie van cfreak24 op 14-10-2008 om 12:04u
Score: 95 / 100

Vind het echt een zeer vette plaat. Heb hem nu al een stuk of 5x beluisterd en hij blijft gaaf. Het album is niet veel anders tegen over hun vorige plaat maar dat maakt niet zo veel uit bij een band als Unearth vind ik. Of KSE moet dit jaar nog met een plaat komen want anders wordt dit mijn album van het jaar.

Unearth - The March
Reactie van mike op 14-10-2008 om 16:12u
Score: 85 / 100

inderdaad een zeer goede plaat, toch had ik verwacht dat ze de stijl van hun laatste album zouden doorzetten, desalniettemin heerlijke nummers voor een vette moshpit!

Unearth - The March
Reactie van The Forgotten op 15-10-2008 om 11:40u
Score: 87 / 100

Wat mij betreft een goed overzicht van het werk van Unearth;de stijlen van de vorige 3 albums gecombineerd tot één geheel. De plaat luistert lekker weg en sommige nummers lijken gemaakt voor een live set! Kvind em nét iets minder dan de voorganger,maar ga 'em wel aanschaffen vandaag! Aanrader!

Unearth - The March
Reactie van mark op 18-10-2008 om 16:03u
Score: 50 / 100

dit trek ik aan geen kanten

Unearth - The March
Reactie van Johan. op 12-04-2010 om 20:57u
Score: 100 / 100

Harde plaat!