Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Lacuna Coil - Unleashed Memories
Jaar van release: 2001
Label: Century Media Records
Lacuna Coil - Unleashed Memories
De Italiaanse band Lacuna Coil is ontstaan in mei 1996, en gaat al zo'n twee studioalbums mee, en vier maxi-singles. In Nederland kennen ze bekendheid in 'maar' bepaalde kringen. Maar in hun thuisland Italië hebben ze onlangs een flinke hit gescoord met het (Italiaanstalige) nummer 'Senzafine', de remake die op hun nieuwste album Unleashed Memories staat.

Het langverwachte vervolg op het halfuur durende album 'HALFlife' laat horen wat Lacuna Coil juist is; *prachtige* vrouwelijke vocals (Christina Scabbia) en zware mannelijke grunts (Andrea Ferro) op de background met lekker opzweperige gitaar. Het album is het best te omschrijven als 'progressieve gothic metal'.

Ook opmerkelijk is het nummer 'When a dead man walks'. In dit nummer is de duidelijke Coil-sfeer te merken doordat Andrea een interval doet op Christina's eerste couplet. Een klein nadeeltje van dit album is het nummer '1:19', waarbij Andrea stevig doorgrunt, maar het past totaal niet bij de sfeer van het nummer. Zonde, zonde, zonde.
Met 9 nieuwe nummers en èèn nieuwe remake heeft Lacuna Coil tegen de verwachtingen van de fans ingelopen. En als klein extraatje is de CD zelf ondergebracht in een opvouwbare kartonnen hoes, met een prachtig vormgegeven lyricbook. Lacuna Coil's 'Unleashed Memories' is een goede opvolger van de vorige werken, en een goede binnenkomer voor de newbies.
Viva le Lacuna Coil!

Score: 90 / 100

Reviewer: Slayer
Toegevoegd: 29 maart 2001

Koop dit album in

Meer Lacuna Coil:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 07-06-2001 om 09:46u
Score: 80 / 100

Reactie van Dennis op 03-03-2006 om 22:17u
Score: 70 / 100

Man wat is die zangeres lekker :P Dit album is goed te doen