Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Into Eternity - The Incurable Tragedy
Jaar van release: 2008
Label: Century Media Records
Into Eternity - The Incurable Tragedy
Het vijfde album van dit Canadese gezelschap bedient zich van alle elementen waar Tim Roth en zijn mannen bekend om staan. Variatie is de troef en dat is ook op The Incurable Tragedy het geval; progressieve death en power wisselen elkaar veelvuldig af, maar ook thrash en heavy en een vleugje black is de band niet vreemd.

Wat meteen opvalt is de productie, deze klinkt een stuk helderder en strakker dan de voorgaande albums. Wat k meteen in het oog springt zijn de titels, de drie titeltracks refereren aan drie kort na elkaar overleden familieleden en naaste vrienden van Roth. Deze mensen (waaronder zijn vader) overleden aan kanker, wat tot een zwaarmoedig thema heeft geleidt, vandaar; The Incurable Tragedy.

Muzikaal gezien is er niet heel veel veranderd voor IE-begrippen, maar zoals alle platen moet je er wel even door al het technische en afwisselende geweld heen bijten voordat het kwartje valt. De composities zijn sterker geworden, hechter en met vaak (maar natuurlijk niet altijd, het is tenslotte wel IE) natuurlijkere overgangen.

Op het gebied van zang is er wel het enige veranderd. Stu Block is nog altijd in bezit van een ongelooflijk arsenaal aan wapens, van diepe grunts naar ijselijke screams en naar het cleane waar menig powermetalfan wel brood van lust. Zijn stem heeft zich duidelijk hoorbaar ng meer ontwikkeld en dat wordt nog vaker in de praktijk gebracht. De cleane zang is nog prominenter aanwezig en dat maakt IE een tikje toegangelijker.

The Incurable Tragedyis een logisch vervolg op de vorige platen geworden zonder dat de band teveel toegeeft aan enig gevoel voor commercie. De band heeft de afgelopen jaren hard gewerkt en begint steeds meer fans te winnen. Met deze plaat zal die groei zeker niet ophouden, het is moeilijk om het niveau van de vorige twee cds te bereiken, maar IE heeft het toch maar mooi gedaan.

Tracklist:
1. Prelude to Woe
2. Tides of Blood
3. Spent Years of Regret
4. Symptoms
5. Diagnosis Terminal
6. The Incurable Tragedy I
7. Indignation
8. Time Immemorial
9. The Incurable Tragedy II
10. A Black Light Ending
11. One Funeral Hymn for Three
12. The Incurable Tragedy III

Score: 80 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 6 september 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Abyss op 09-09-2008 om 13:51u
Score: 90 / 100

Zeker een schitterend album!
Voor mij 1 van de toppers van 2008.

Goeie review, maar ik zou toch 85 tot 90% geven, het komt tenslotte niet vaak voor dat we een album te horen krijgen met zo veel variatie.

Greetz

Reactie van grinder666 op 29-09-2008 om 16:29u
Score: 90 / 100

zekers een topper!!!!