Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Gomer Pyle - Idiots Savants
Jaar van release: 2008
Label: Space Jam Records

Gomer Pyle - Idiots Savants

Begin september ziet het nieuwe album Idiots Savants van de West-Brabantse band Gomer Pyle het licht. Niet te verwarren met de Amerikaanse televisieserie uit de jaren zestig. Gomer Pyle is ergens in de jaren negentig opgericht, en behoort tot de steeds groter wordende groep ontzettend goede Nederlandse stonerbands. Psychedelica, stoner, een tikkeltje doom, en een kleurrijke cover voor de nieuwe schijf. Deze band heeft het allemaal.

Met Idiots Savants hebben deze heren al hun vierde release te pakken met maar liefst zeven nieuwe songs die bijna een uur duren. De band speelt met dit nieuwe materiaal redelijk op veilig door te gaan voor bekende recepten met wortels die doen denken aan het wat meer psychedelische werk van Black Sabbath, de instrumentale episodes van Pink Floyd en het herhalende spacy geluid van Hawkwind. De zich voortkabbelende muziek wordt mooi aangevuld door het kalmerende stemgeluid van zanger Mark Brouwer, die met name in het nummer Detrimental weet te schitteren.

De originaliteit is af en toe wat ver te zoeken, want bijna elk nummer heeft wel dezelfde stijl qua opening en opbouw en doet zogezegd denken aan heel wat oudere bands. Dat kleine minpuntje wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van het spel en de algehele kwaliteit van de songs. Het positieve geluid maakt Idiots Savants bovendien tot een echte feel good schijf. De perfecte plaat om een middag op je rug in een weiland naar de lucht te liggen staren.

Tracklist:
1. Drawback
2. Mimesis
3. Albino Rattlesnake
4. Bring on the Diesel
5. Slugrace
6. Detrimental
7. Math Again

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 28 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Gomer Pyle - Idiots Savants
Reactie van Pete aSs op 03-09-2008 om 23:39u
Score: 85 / 100

Amaai...Bring on the diesel en bubblegum bitch gehoord op Myspace. Kyuss ten tijde van "blues from the red sun". I want more !