Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Slipknot - Disasterpieces (DVD)
Jaar van release: 2002
Label: Roadrunner Records
Slipknot - Disasterpieces (DVD)
Disasterpieces is de eerste concertregistratie van de 9 gemaskerde mannen uit Iowa: Slipknot. Het bevat het volledige optreden wat de band gaf in London, in februari 2002 op de Iowa-tournee. Op de dubbel-dvd staan behalve dat ook nog een aantal videoclips van de diverse singles, en wat backstage beelden.

Wie Slipknot ooit live gezien heeft weet wat voor chaos het op het podium is. Niet alleen doordat er 9 personen op het podium staan, maar ook doordat de een nog gekker is dan de ander. Deze dvd brengt dat redelijk goed in beeld door gebruik te maken van meer dan 30 cameras, waaronder een vanaf elk masker van de bandleden. De dvd begint met wat beelden net voor het concert, waar je de band ziet tijdens een fotoshoot, en zich klaar ziet maken voor de show (inclusief dat er al een staat te kotsen voordat ze begonnen zijn).

Dan begint de show zelf. Dit is goed in beeld gebracht, al bevat het veel snelle camerawisselingen. Er wordt in ieder geval goed in beeld gebracht hoe intensief de band op het podium bezig is. De band speelt een redelijk standaard show, zo te zien niets speciaals voor de dvd opnames. Het ging er in Amsterdam namelijk ongeveer hetzelfde aan toe. Het geluid is redelijk goed, maar er zijn bands die live beter klinken. De 5.1 surround sound track heb ik niet kunnen testen, maar de stereo track zelf klinkt in ieder geval niet slecht.

De extras zijn de videoclips van een aantal van de singles, waaronder een klei-animatie versie van Wait And Bleed, die nagenoeg niet op tv te zien is geweest. Tevens staan er een paar multi-angle nummers op, waarbij je zelf een camerapositie kan kiezen. Gek genoeg staat dit op disc 2, dus kan je dat niet tijdens het concert bij die nummers kiezen. Bij de VIP functie kan dat weer wel. Zo kan je dan bijvoorbeeld tijdens de drumsolo ook zien wat er achter de schermen gebeurt.

Mijn grootste klacht is dat er tussen een aantal nummers wat backstage beelden zitten, waar je onder andere ziet hoe alles opgebouwd wordt. Hierdoor is in een keer gelijk het live-gevoel verdwenen. Je krijgt dan niet meer het idee dat je echt een concert kijkt, maar meer losse fragmenten van een concert. Tevens wordt er veel te snel van camera gewisseld. Zelden duren shots langer dan 1 a 2 seconden. Goed, het staat wel flitsend, maar soms wil je toch wat langer vanuit een bepaalde hoek zien.

Al met al is Disasterpieces een redelijk goeie concert-dvd, en is goed te zien wat voor show Slipknot neer zet. Alleen jammer dat het live gevoel erg vervaagd door de backstage beelden tussendoor.

Tracklist:
1. People = Shit
2. Liberate
3. Left Behind
4. Eeyore
5. Disasterpiece
6. Purity
7. Gently
8. Eyeless
9. My Plague
10. New Abortion
11. The Heretic Anthem
12. Spit It Out
13. Wait And Bleed
14. (sic)
15. Surfacing

Videoclips:
1. My Plague
2. Left Behind (director's cut)
3. Wait And Bleed
4. Wait And Bleed (animated)
5. Spit It Out

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 12 januari 2003

Koop dit album in

Meer Slipknot:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slipknot - Disasterpieces (DVD)
Reactie van Wietse op 06-11-2003 om 22:14u
Score: 90 / 100

Het is op zich een goede muziek dvd als je zin hebt om helemaal uit je dak te gaan. Éen van de specials die erin zit is Spit It Out waarbij ze met ze alle op en neer springen en er een mooie show van maken.

Slipknot - Disasterpieces (DVD)
Reactie van GnarKill op 10-02-2004 om 12:39u
Score: 80 / 100

de muziek is goed, live is schitterend...ze maken er een mooie show van, en vooral Sid (die dj) is knetter in zijn kop....

Slipknot - Disasterpieces (DVD)
Reactie van Eise op 13-06-2006 om 11:42u
Score: 85 / 100

Het publiek is ook knetter. Als je in het begin goed kijkt tijdens (ik geloof) People=Shit zie je dat het publiek mensen de lucht in lanceert :D

Slipknot - Disasterpieces (DVD)
Reactie van Waste op 09-07-2006 om 21:47u
Score: 100 / 100


Vette
video en ja Sid heeft naar het schijnt een afwijking aan de hersens maja de band doet het vet en houde zo :D