Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

BulldozerBreed - Bulls in A Mosh
Jaar van release: 2008
Label: Eigen beheer

BulldozerBreed - Bulls in A Mosh

Na een promo in 2005 is het na drie jaar tijd voor een volledige plaat van het trio Bulldozerbreed uit de omgeving van Eindhoven Rock City. Bulls in A Mosh is hun debuutalbum uitgebracht in eigen beheer. Hun muziek bestaat uit rauwe hardrock met hier en daar wat thrashy invloeden.

De tien titels die dit album rijk is, zijn over het algemeen redelijk, maar laten geen verpletterende indruk achter. Kleine hoogtepunten zijn er in de vorm van Bulls in A Mosh en Tonight We Will Ride. Wat vooral opvalt is dat de zang redelijk zacht in de mix staat en wat aan de magere kant is, maar dat met name het gortdroge geluid van de productie afbreuk doet aan de songs. Het spat er nergens echt vanaf. Een extra gitaar of gewoon een wat voller geluid had bergen gescheeld. Nu blijft het allemaal wat op de achtergrond zonder dat het rockgeweld echt losbarst. Live zal het ongetwijfeld een stuk beter klinken dan zo kurkdroog op plaat.

Er is dus nog wel wat ruimte voor verbetering voor dit drietal om in ieder geval hun studioperformance wat op te krikken. Al met al wel een leuke schijf om eens te horen.

Tracklist:
1. The Beast Is Back
2. übercrusher
3. Bottom of Life
4. Bolker
5. Visions of Violence
6. An Evening With satan
7. Bulls in a Mosh
8. Tonight We Will Ride
9. Assassin
10. King Demon

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 23 augustus 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]