Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

BulldozerBreed - Promo 2005
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
BulldozerBreed is een driekoppig monster uit Deurne aangetast door de met drugs en alcohol aangelengde drinkwater uit Eindhoven Rock City en verminkt door het moerras-gebied aan de andere kant van het dorp. Dit monster draagt nog zichtbaar sporen mee van vroegere allianties bij bands als Chronic Noise, Elegy en beter betaalde coverbands als RATcoM en Imitallica.

Deze ‘Promo 2005’ rockt. Rockt met hoofdletter R. De riffmeister, überdrummer en BulldozerBas(s)tard zullen het vooral live erg aardig doen. De spontane composities zijn niet zo simpel te vergelijken met een grote naam maar stel je voor dat QOTSA hun hardste groovende plaat heeft gemaakt die wordt verkracht door schreeuwvocalen. Neen, eigenlijk gaat die vergelijking alleen voor de eerste song op. ‘This Mortal Soul’ is namelijk een soort van misvormde ballade, ‘The March’ een gaan met de banaan intermezzo en ‘Savory’ een ietwat saaie dansschuiver.

Leuke promo van een band, die het zoals eerder gemeld, het vooral live goed zal doen. Bezoek de website eens. Dus als ze in de buurt komen..

Tracklist:
1. BulldozerBreed
2. This Mortal Soul
3. The March
4. Savory

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 november 2005

Meer BulldozerBreed:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van rob op 23-03-2007 om 18:37u
Score: 100 / 100

bulldozerbreed rockt ik heb zelf hulp van hun gitarist voor mij band! zij rocken