Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-01-2021

Defleshed - Royal Straight Flesh
Jaar van release: 2002
Label: Regain Records
Defleshed - Royal Straight Flesh
Toen ik deze promo binnen kreeg, heb ik eerst een kwartier lang met open mond naar het artwork zitten kijken. Schitterend. Geen snel met de computer gemaakt plaatje zoals je tegenwoordig veel te vaak ziet, maar een prachtig gedetailleerde afbeelding die ik zo uitvergroot aan de muur zou hangen. Als de cd net zo klinkt als dat ie eruit ziet kan er weinig meer fout gaan.

Afgezien van een paar losse nummers had ik nog niet echt van Defleshed gehoord, maar met Royal Straight Flesh leveren de drie Zweden alweer hun 4e full-length album af, afgezien van de 2 mini-albums.
Het eerste nummer zet meteen de toon voor de rest van de in totaal net 32 minuten durende cd; Hand Over Fist is een beetje death-metal achtig nummer, met gothenburg invloeden, maar stukken harder dan bijvoorbeeld In Flames.
Hoewel ik de gewoonte heb om in reviews elk nummer apart te bespreken, ga ik dat bij deze cd een keer niet doen. De nummers lijken allemaal wel wat op elkaar, wat mijns inziens niks afdoet aan de kwaliteit van het album. Geen ballads, maar een dik half uur lekker harde, hakkende gothenburg-death metal met soms wat Slayer-achtige riffjes, en een zang die soms wel wat wegheeft van die van Children Of Bodom.
De songteksten zijn niet bijster origineel (veldslagen, onvoorwaardelijke trouw aan de koning, je kent het wel), maar soms zit er een verrassende uitschieter tussen, het nummer Friction bijvoorbeeld gaat over moderne wapens als molotov-cocktails en Kalashnikovs. De vertrouwde onderwerpen dus, alleen af en toe in een modern jasje gestoken.

Veel meer valt er eigenlijk niet over deze cd te vertellen, de muziek is uitstekend in orde en zeker origineel, het artwork schitterend, en de teksten, tja, de teksten zijn over het algemeen genomen zoals je ze van een death-metal band (waar we Defleshed dan maar onder rekenen) mag verwachten.
De band is al op tour geweest met Blood Red Throne en Cannibal Corpse, fans van deze twee bands zullen zeker wat kunnen met deze cd, maar aanhangers van bands als Amon Amarth zullen dit ook wel leuk vinden. Een aanrader, en misschien zelfs een cd om op de rand van 2002 nog gauw in je top 10 te zetten.

Tracklist:
1. Hand over Fist
2. Fire in the Soul
3. Friction
4. Warborn
5. Feed on the Fallen
6. Royal Straight Flesh
7. Back for the Attack
8. Blood Brigade
9. Pick your Poison
10. Dangerous when Dead
11. Brakefailure

Score: 87 / 100

Reviewer: DaKonium
Toegevoegd: 5 januari 2003

Koop dit album in

Meer Defleshed:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Defleshed - Royal Straight Flesh
Reactie van Wolfgard op 05-01-2003 om 22:14u
Score: 70 / 100

Beregoeie review en goed onderbouwde mening van een lichtelijk vervelende cd...Fast Forward was eentonig , dat is iets wat nu ook weer aan de orde is. Maar Defleshed bewijst wel de jarenlange ervaring. Goed spel en geen slechte drums meer. Trash us till death!

Defleshed - Royal Straight Flesh
Reactie van Rascul_Waznagga op 06-01-2003 om 18:02u
Score: 90 / 100

Ik mag dan misschien wat vooroordelen hebben als fanatieke Gothenburgofiel, maar ik vind die eentonigheid wel meevallen. En daarbij komt nog dat er maar weinig bands zijn die zulke power en snelheid (check Back For The Attack) een hele cd vol weten te houden Defleshed gefeliciteerd!