Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Daylight Dies - Lost To The Living
Jaar van release: 2008
Label: Candlelight Records
Daylight Dies - Lost To The Living
Alweer twaalf jaar geleden zag Daylight Dies, in de vorm van twee personen (Jesse Haff en Barre Gambling) het daglicht. Evenals in het (doom)tempo, waarmee de muzikale resultaten van de heren uit de boxen golven, heeft de vorming van de complete band ook even op zich laten wachten. Inmiddels lijkt het de mannen allemaal wat rapper af te gaan, want de opvolger van het uit 2006 afkomstige Dismantling Devotion is er alweer pakweg twee jaar na dato.

De vijf heren uit Raleigh (North Carolina) combineren doom met death metal en versieren dit met keurige gitaarsolo’s. De kunst om een ontzettend intense sfeer te creëren leek tot voor kort alleen weggelegd voor gezelschappen als Opeth, Anathema of Paradise Lost om maar enkele voorbeelden te noemen. Wees niet getreurd: Daylight Dies kan het ook. En hoe!

De ene slepende passage volgt de ander en de één is nog tragischer dan de ander. Daarbij komen uiterst doordacht afgeronde mineur- en majeur stukken voorbij, die ietwat ‘Amorphis’ aandoen. De stem van zanger Nathan Ellis (met af en toe bassist Egan O’ Rourke’s vocaal ter ondersteuning) maakt het plaatje compleet; die klinkt namelijk lekker rauw en dat misstaat de muziek van de band absoluut niet. Daylight Dies heeft met Lost To The Living een zeer fatsoenlijk derde album aan diens, toch al interessante, discografie toegevoegd. Voor liefhebbers van donkere sferen en veel diepgang is dit verplichte kost!

Tracklist:
1. Cathedral
2. A Portrait in White
3. A Subtle Violence
4. and a Slow Surrender
5. At a Loss
6. Woke up Lost
7. Descending
8. Last Alone
9. The Morning Light

Score: 82 / 100

Reviewer: Renée
Toegevoegd: 21 juli 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Daylight Dies - Lost To The Living
Reactie van Marco op 21-07-2008 om 12:49u
Score: 95 / 100

Als je van Metal met veel musicale inhoud houd is dit het ultieme album van 2008. Dit zit zo geweldig in elkaar met schiterende gitaarsolo´s en veel afwisseling , de rauwe stem van nathan is wel even wennen en soms wat eentonig maar de muziek maakt heel veel goed.
Top album en veel beter dan hun eerste.

Daylight Dies - Lost To The Living
Reactie van Han op 21-07-2008 om 16:02u
Score: 89 / 100Geweldig, eindelijk weer eens een groep die
weten wat heavy is en tevens melodieus zijn.

Daylight Dies - Lost To The Living
Reactie van M op 28-05-2009 om 12:56u
Score: 99 / 100

Geweldig, is van een andere planeet..