Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Aguynguerran - Perverting The Nazarene Cult
Jaar van release: 2008
Label: Shiver Records

Aguynguerran - Perverting The Nazarene Cult

Het heeft een tijdje geduurd, maar het eerst album van Aguynguerran is een feit. Vijf jaar na het verschijnen van hun laatste demo, ligt dan nu Perverting The Nazarene Cult in de schappen. Deze Belgische black metallers trekken hierop stevig van leer en trakteren ons op een zeer sfeervol, rauw en afwisselend album. Hoewel de band klassieke thema’s als Satanisme bezingt, laat de muziek ons af en toe heroïsch klinkende stukken horen, die je hier op het eerste gehoord niet mee associeert.

Daarnaast mag natuurlijk ook een flinke dosis agressie niet ontbreken, die op Perverting The Nazarene Cult zeer regelmatig, maar gedoseerd gebracht wordt. De nadruk lijkt op dit eerst album te liggen op het neerzetten van een meeslepende sfeer, maar zonder hier afbreuk aan te doen, schakelt Aguynguerran af en toe moeiteloos een paar versnellingen hoger. Snelle, stuwende gitaarpartijen en opgefokte, razensnelle zang leveren hier een belangrijke bijdrage aan en geven de nummer flink wat kracht mee. Ook de lekkere solo’s die af en toe door het geluid heen prikken, geven de nummers vaak een extra punch.

Perverting The Nazarene Cult stelt ook op het gebied van afwisseling niet teleur, al ligt hier nog wel een verbeterpunt. Van melodieuze, heroïsch aandoende sfeermomenten wordt omgeschakeld naar snelle en agressieve passages, soms door middel van een intermezzo en ook het af en toe tevoorschijn springen van meerdere zangsoorten is een welkome aanvulling. De omschakelingen komen soms echter wat geforceerd over, doordat sommige passages te lang gerekt worden. In enkele gevallen was een snelle omschakeling dan ook meer op zijn plaats geweest, maar echt een groot nadeel is dit niet. Aguynguerran is in staat om ze wel perfect uit te voeren, zoals ze in Mysterium Tremendum et Fascinans meerdere keren laten horen. Dat levert meteen een zeer intensief muziekstuk op, wat boekdelen spreek voor de kwaliteiten die deze band in huis heeft.

Met andere woorden: Perverting The Nazarene Cult is een goed geslaagd album, wat mij nieuwsgierig maakt naar een eventuele opvolger. Prima gedaan.

Tracklist:
1. Anathema Maranatha
2. Perverting The Nazarene Cult (mp3)
3. Deathstab
4. Christreign Annihilation
5. Nazarenus Peritens
6. Epitome Of Your God
7. Mysterium Tremendum et Fascinans
8. Manifest
9. Assyria
10. Oath
11. Into Ataraxis
12. The Final Slaugther (Nifelheim cover)

Score: 82 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 7 juli 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]

Aguynguerran - Perverting The Nazarene Cult
Reactie van unreal op 13-07-2008 om 00:54u
Score: 83 / 100

Heb deze voor 1euro op de kop kunnen tikken. Dik de moeite waard.