Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Abysmal Dawn - Programmed to Consume
Jaar van release: 2008
Label: Relapse Records
Abysmal Dawn - Programmed to Consume
Het is af en toe bijna griezelig om te zien hoeveel geweldige bands een label als Relapse in de loop der jaren heeft ontdekt en uitgebracht. Je zou het Relapse logo op een cd of lp bijna als een keurmerk voor de goede en interessante metal kunnen zien. Dat echter ook de toplabels wel eens hun zwakkere momenten hebben bewijst Relapse in mijn ogen met Abysmal Dawn.

Let wel, dit is geenszins een slecht album maar Abysmal Dawn bewandelt met hun deathmetal wel overduidelijk de platgetreden paden. Een beetje Suffocation en Immolation hier, een stukje Vader en Decapitated daar, voeg daar wat melodie en invloeden uit de thrashmetal aan toe en je hebt het geluid van Abysmal Dawn.

Technisch en muzikaal zit het wel goed en het is ook goed om te zien dat er ook nog relatief nieuwe deathmetalbands zijn die niet alleen focussen op techniek en brutaliteit maar ook nog op de composities let. Maar dit is allemaal wel erg vaak eerder (en beter) gedaan zodat dat Programmed to Consume mijn inziens een behoorlijk overbodig album is.

Tracklist:
1. Programmed to Consume
2. Compulsory Resurrection
3. Twilight s Fallen
4. Grotesque Modern Art
5. A Remission of Life
6. The Descent
7. Aeon Aomegas
8. Cease to Comprehend
9. Walk the Path of Fire

Score: 68 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 30 juni 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van metalhead666 op 30-06-2008 om 15:14u
Score: 85 / 100

Wat mij betreft een van de betere albums van de laatste maand. Zoveel orginele bands hoor je tegenwoordig ook niet meer. Prima cd!!!

Reactie van Een Metalfan op 30-06-2008 om 17:31u

kutreview
zeg jij me dan eens hoe een band nog nieuw uit de hoek kan komen????
metal is metal

Reactie van Armand op 01-07-2008 om 07:57u

Dus omdat het metal is hoeft het niet origineel te zijn?

Er zijn genoeg bands die ook in de deathmetal nog origineel uit de hoek komen zonder daarbij echt vernieuwend te zijn, denk maar eens aan Gojira of The Faceless.