Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Headhunter - Parasite Of Society
Jaar van release: 2008
Label: AFM Records

Headhunter - Parasite Of Society

Eind jaren tachtig liep het allemaal niet zo lekker bij de Duitse thrashmetalband Destruction en gaf frontman Schmier er de brui aan. Inmiddels weten we allemaal dat Destruction nog bestaat met Schmier aan het roer. In de tijd dat hij niet bij Destruction zat, heeft hij drie albums gemaakt onder de naam Headhunter die vorig jaar opnieuw uit zijn gebracht. Ongetwijfeld zal dat een succes zijn geweest, want inmiddels is er een nieuw album van Headhunter onder de titel Parasite Of Society.

Buiten Schmier telt de band ook nog Schmuddel en Jörg Michael, bekend van het drummen bij Stratovarius en héél even bij Saxon, in haar gelederen. Hun stijl is ondanks de veertien jaar verschil die er zit tussen het laatste en het meeste recente werkje onveranderd gebleven. Het trio maakt nog altijd muziek die het beste te omschrijven valt als een thrashy versie van Judas Priest. Dat weten ze zelf ook, want Parasite Of Society is voorzien van de Priest-cover Rapid Fire. Daarnaast telt het album ook nog eens een cover van Skid Row’s 18 And Life die me persoonlijk meer ligt dan het origineel.

De negen originele nummers die dit album telt liegen er niet om. Stevige heavy metal songs met de schrapende zang er bovenuit van Schmier zoals we die natuurlijk kennen van Destruction, maar leunt zoals gezegd meer op de wat traditionelere heavy metal. De muziek zit zoals je kunt verwachten van deze rasmuzikanten goed in elkaar en is daarmee een waar feestje voor de luisteraar die een thrashy album op zijn tijd wel kan waarderen. Voor wie deze stevige plaat Parasite Of Society nog niet genoeg is, is er nog een nieuw Destruction in de maak ook!

Tracklist:
1. 3rd Man Introduction
2. Parasite Of Society
3. Silverskull
4. Remission
5. Doomsday For The Prayer
6. 18 And Life
7. Read My Lips
8. Backs To The Wall
9. Egomaniac
10. The Calling
11. Payback Time
12. Rapid Fire

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van iron_dennis op 18-05-2008 om 23:18u
Score: 65 / 100

Voorspelbaar punt voor een voorspelbare plaat. Enkel voor de duitse markt.

Reactie van hans op 19-05-2008 om 14:11u
Score: 75 / 100

inderdaad, ik verwarde de band eerst met het Dordtse Headhaunter..geweldige band

Reactie van Rinus op 19-05-2008 om 23:19u
Score: 68 / 100

Leuk om een keer gehoord te hebben. Over een half jaar weer een keer.
Na 1 keer beluisterd te hebben, vind ik de priest cover het beste nummer.
Of dit nou door jantje smit of door de shorts, sjonnies, of dries roelvink, ( je kunt ook te ver gaan) gespeeld wordt, het blijft een vet nummer.


Reactie van hc_rob op 22-05-2008 om 20:29u

HEADHAUNTER!!!