Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Gun Barrel - Outlaw Invasion
Jaar van release: 2008
Label: Limb Music Products
Gun Barrel - Outlaw Invasion
And the band played on... Ondanks dat het Duitse Gun Barrel nog weinig opvalt binnen de scene, is er inmiddels wel weer een vierde cd uitgekomen genaamd Outlaw Invasion. Overal krijgt de band wel goede reviews, ook hier, en spelen ze aanstekelijke hardrock en heavy metal die iedereen wel zou moeten aanspreken. Maar blijkbaar heeft men wel genoeg aan gevestigde namen als Motorhead, Saxon en Judas Priest, niet geheel toevallig de bands waar Gun Barrel de mosterd vandaan haalt. Toch zullen die bands niet eeuwig blijven bestaan en zal men zich gaan moeten wenden tot andere bands die net zulke muziek maken. Bands zoals Gun Barrel, dus ga ze nu nog zien in de kroeg bij jou in de buurt voordat ze als headliner gaan fungeren in de Ahoy!

Op dit album, de opvolger van het erg lekkere Bombard Your Soul, klinkt de band gemener en kwader dan ooit. Het lijkt wel alsof ze een beetje pissig zijn vanwege het feit dat niemand ze nog heeft opgepikt na de eerste drie albums en dat ze nu effe hun ei kwijt moeten. De sound is smeriger en de teksten zijn serieuzer. Ok, dat is wat er veranderd is, en verder gaat de cd eigenlijk door waar de vorige drie zijn opgehouden. Lekkere up-tempo hardrockers zoals Front Killers en Cheap, Wild & Nasty worden weer op die manier gebracht zoals wij ze willen horen en de buren niet. Ghost Inside is een wat rustiger nummer en Keep On Movin' is dit keer de ode aan AC/DC.

Dan is The Redemer een wel erg smerige rocker geworden en komt er met Tomorrow Never Comes helaas een té clichématige ballad voorbij. Gelukkig maakt het laatste (titel-)nummer Outlaw Invasion alles weer goed. Kortom, dit nieuwe album van Gun Barrel is wederom een lekkere heavy metal-plaat geworden met de nodige rock 'n roll-invloeden. Net iets smeriger dan voorheen, waardoor de band gelukkig nét niet in de herhaling begint te vallen.

Tracklist:
1. Invasion Warning
2. Front Killers
3. Turn To Black
4. Wanted Man
5. The Redeemer
6. Keep On Movin´
7. Cheap, Wild & Nasty
8. Brother To Brother
9. Ghost Inside
10. M.I.L.F.
11. Tomorrow Never Comes
12. Outlaw Invasion
13. Parting Kiss

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 9 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]