Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Gun Barrel - Bombard Your Soul
Jaar van release: 2005
Label: Limb Music Products
Gun Barrel - Bombard Your Soul
Stel je eens even voor dat je met je Harley het Amerikaanse Route 66 aan het berijden bent terwijl de zon op de achtergrond neergaat. Natuurlijk ben je op weg naar de eerste de beste biker-kroeg om vele biertjes achter de kiezen te krijgen. Een natte droom waar elke metalfan toch wel eens één keer in zijn leven heeft gehad. Een dure grap, maar Gun Barrel biedt uitkomst. Luister naar "Bombard Your Soul", doe je ogen dicht en je waant je vanzelf op de Amerikaanse prairie. Dat is het gevoel dat je moet hebben als je naar dit soort stoere heavy metal luistert, dus dat zijn alvast 70 punten voor de band!

Dit is alweer de derde cd van de Duitsers. "Battle Tested", hun vorige, ging er al in als koek. En deze nieuwe doet dat net zo goed. Hoewel de verbeteringen minimaal zijn, is toch te horen dat Gun Barrel weer een beetje gegroeid is als band. Bij de zang is wel een wisseling van de wacht geweest. Ik had er niks van gemerkt, mocht ik dit feitje niet weten. Xaver klinkt precies als zijn voorganger: een rauwe combinatie dus van Blaze Bayley en de zanger van Saxon.

En over Saxon gesproken: "I'm Alive" en het titelnummer zijn duidelijke afstammelingen van "Motorcycle Man". Net zoals "On The Road Again" een indirecte cover is van elk willekeurig AC/DC-nummer. Maar wees gerust, ze klinken meer als eerbetoon dan gejatte versies. En zo is de hele cd een eerbetoon aan de rock 'n roll-levensstijl. De sterke teksten van "Dear Mr Devil" en "Down And Dirty" spreken boekdelen.

Gun Barrel is totaal niet origineel en pretenderen dat ook niet te zijn. Het enige wat ze willen is degelijke muziek spelen en dat is te horen. Dat zal wel de reden zijn dat het weer een aanstekelijk plaatje is geworden. Kopen die handel, want de echt ruige, stereo-type heavy metal-fan kan niet zonder Gun Barrel!

Tracklist:
1. Begging For Awakening
2. Dear Mr. Devil
3. Down & Dirty
4. Fearing The Fear Of My Fears
5. The Fallen One
6. Lights And Shadows
7. Dive Into The Flame
8. Bombard Your Soul
9. Bloody Pretender
10. On The Road Again
11. I'm Alive
12. ... Is You

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 20 januari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]