Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Dagorlad - Herald Of Doom
Jaar van release: 2008
Label: Shiver Records
Dagorlad - Herald Of Doom
Haal het paard van stal en grijp het zwaard uit het vet, want ook nu weer brengt Dagorlad ons rechtstreeks naar een fantasiewereld waar veiligheid niet bestaat. Na het zeer geslaagde The End Of The Dark Ages zijn deze twee heren namelijk weer terug met een heerlijk episch werkstuk.

De muziek valt nog altijd te betitelen als een combinatie van sprookjesachtige sfeermuziek en duistere black metal. Een beetje zoals Summoning dat ook doet, maar dan met wat meer nadruk op het black metal element. De aanpak van het vorige album wordt binnen de meeste nummers op dit nieuwe werkstuk gehandhaafd. Vrijwel elk nummer begint met een kort intro waarin darkwave-achtige klanken een rol spelen. Deze mystiek klinkende stukjes voegen overal gelijk de juiste sfeer toe, aangezien de melodietjes meestal erg sterk zijn.

De thematiek van het album draait opnieuw om barbaarse gevechten, dwergen, draken en elven. Wellicht niet origineel, maar wel goed uitgewerkt. De muziek sluit daar uitstekend op aan. De zang zal misschien niet iedereen even goed liggen. Het accent is namelijk nogal zwaar en de stem kent eigenlijk wat te weinig variatie. Beschouw je de zang echter als onderdeel van het geheel (verteller), dan komt het de epische sfeer weer wel ten goede, raar maar waar. De drums komen nog altijd uit een doosje, maar net als op het vorige album is de programmering prima gedaan. Melodie moeten we vooral zoeken in de dreunende gitaarriffs en het prachtige keyboardgeluid. De klanken van beide instrumenten vullen elkaar op een mooie en overzichtelijke wijze aan.

Het artwork is van een ongekende schoonheid. Ik durf wel te zeggen dat de hoes één van de mooiste hoezen is die Kris Verwimp ooit maakte. De cd is dus op alle fronten tot in de puntjes verzorgd en dat maakt mij dik tevreden. Liefhebbers van Summoning en natuurlijk Dagorlad zelf kunnen gerust overgaan op aankoop.

Tracklist
1. Intro
2. Herald Of Doom
3. Imptacar
4. Silver Cross Brotherhood
5. Dwarves
6. Dragons
7. Elves
8. An Army Of Skeletons
9. The Final Battle
10. Outro
*11. The Sword (bonus track)

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 4 mei 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]