Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-01-2021

Exciter - Thrash Speed Burn
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records
Exciter - Thrash Speed Burn
Het Canadese speed metal gezelschap Exciter maakte in de golden 80’s enkele elpees die niet ongemerkt bleven voor de internationale metal community. Ik denk aan Heavy Metal Maniac en Violence & Force. De band stierf, zoals veel soortgenoten, een stille dood in de jaren ’90. Na de eeuwwisseling maakte zij, zoals wederom veel soortgenoten, een nieuwe doorstart. Dat leidde in 2000 tot het niet echt interessante Blood Of Tyrants en tot een album met nieuwe versies van oude klassiekers. En nu is er dan het nieuwe album dat doeltreffend Thrash Speed Burn is getiteld.

Het is in dit geval zeer makkelijk om te weten of je van dit album zal genieten of niet. Exciter heeft er namelijk voor gekozen om een 100 % pure 80’s plaat in elkaar te boksen, zonder enige moderne invloed. Als ik dit laat horen aan grote metalliefhebbers en er bij vertel dat dit een album uit 1983 is van een onbekende band, dan zou iedereen mij onmiddellijk geloven. Verwacht je dus aan snelle en simpele thrash riffjes, Slayeriaanse valse solo’s, een hoog tempo en een overdaad aan valse hoge zangpartijen. Deze zijn afkomstig van de onbekende Kenny "Metal Mouth" Winter die door het enige originele bandlid, gitarist John Ricci, is aangetrokken.

Ook de teksten zijn te simpel voor woorden en de refreinen bestaan gewoon uit het meermaals roepen van de songtitels. Kick je op dit soort super gedateerde speed/thrash dan zal je hier veel plezier aan beleven. Zoniet, dan zou ik gewoon voor de nieuwe Testament gaan. Ik kan hier persoonlijk wel van genieten, maar soms is het gewoon echt allemaal te oubollig en meer objectief gekeken is dit album anno 2008 gewoon zeer matig. In vergelijking met Thrash Speed Burn kan jezelf stellen dat de laatste Death Angel een futuristische en supermoderne thrashplaat is. U bent dus gewaarschuwd.

Tracklist:
1. Massacre Mountain
2. Thrash Speed Burn
3. In Mortal Fear
4. Crucifixion
5. Demon's Gate
6. Hangman
7. Evil Omen
8. Betrayal
9. The Punisher
10. Rot The Devil King

Score: 67 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Exciter - Thrash Speed Burn
Reactie van Squidward op 21-03-2008 om 14:02u
Score: 75 / 100

ik vindt een prima album, maar je hebt gelijk: de productie en de rest klinken allemaal wat gedateerd

Exciter - Thrash Speed Burn
Reactie van satyr op 23-03-2008 om 09:21u

deze krygt 67en warbringer 58????jonge jonge het al wel aan my ligge zeker

Exciter - Thrash Speed Burn
Reactie van tankard op 04-09-2008 om 10:55u

ik heb enkel blood of tyrants en ik vind dat album echt top dus ga ik deze ook zeker eens checke

Exciter - Thrash Speed Burn
Reactie van Ronald op 04-05-2012 om 23:30u
Score: 70 / 100

Tja, zoals zoveel speed/thrashmetalbands, slaat de 1e lp echt in als een bom, zo goed dat deze meteen niet meer overtroffen kon worden. Maar misschien leggen wij als fans en critici de lat wel te hoog ? Na HMM gleed Exciter wel snel af naar een middelmatig nivo.