Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-06-2020

Sacrilegious Impalement - Sacrilegious Impalement
Jaar van release: 2007
Label: Blasphemous Underground

Sacrilegious Impalement - Sacrilegious Impalement

Ik bespreek graag nieuwe bands, omdat ik altijd erg nieuwsgierig ben of ze wat van waarde toe hebben te voegen aan de scene. Dat hoeft niet altijd persé iets te zijn dat vernieuwend is (het liefst wel, natuurlijk), maar ook dingen die al vaker te horen zijn geweest, zijn welkom, mits goed uitgevoerd. De eerste EP van Sacrilegious Impalement ging dan ook vol goede moed de cd-speler in en al snel werd duidelijk dat deze Finse band tot de laatste categorie behoort. De kernleden Impaler Von Bastard en Kaosbringer weten samen met sessiedrummer Atte Karstila (Exordium) een heel vuil en old school stukje black metal neer te zetten.

Sacrilegious Impalement opent met het titelnummer behoorlijk fel en op een vrij hoog tempo. Al snel in het nummer, kreeg ik het gevoel heel vertrouwd met deze muziek te zijn. Enkele elementen in de muziek van Sacrilegious Impalement hoor ik namelijk ook terug bij andere bands, zoals de opbouw van de nummers, die ietwat schelle, repeterende riffs en vooral de zang doet me aan iets bekends denken. Niet de meest originele muziek dus, maar de uitwerking mag er zeker zijn. De opbouw van de nummers is heel gestructureerd, waar de band ook goed gebruik van maakt. Sacrilegious Impalement geeft je hierdoor het idee dat ze ergens naartoe werken en niet zozeer in het wilde weg op hun instrumenten rammen.

Variatie is ook genoeg te horen in hun muziek, maar op een subtiele manier. Zo worden de nummers Infinite Darkness en Prophet Of Misanthropy op een heel andere toon dan hun voorganger gespeeld. De snelheid heeft hier plaats gemaakt voor een mid-tempo-aanpak en de trage zang die al eerder te horen was, blijkt ook hier goed te passen. Vaak doorklinken melodieën die erg vertrouwd aandoen. Hoewel ze aardig in het gehoor springen, tasten ze de rauwe sfeer van de nummers niet aan. Dit in tegenstelling tot het slotnummer, waarin de band voor een meer melodieuze aanpak heeft gekozen. Wel weer met een rauw karakter, waardoor de band in die old school, undergroundsfeer blijkt hangen. Stiekem hoop ik dat ze hun werk in de stijl van Eternal Agonies voortzetten, want het is een heel lekker nummer.

Conclusie: niet veel nieuws, maar desondanks wel bijzonder! Sacrilegious Impalement is een band om in de gaten te houden, wat ik ook zeker ga doen. Een spontane aankoop doen, is ook niet verkeerd, want groeien doet ‘ie!

Tracklist:
1. Sacrilegious Impalement
2. Infinite Darkness
3. Prophet Of Misanthropy
4. Eternal Agonies

Deze sample bevat een kort stukje van elk nummer.

Score: 81 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 25 februari 2008

Koop dit album in

Meer Sacrilegious Impalement:

[ Terug naar de Album Reviews ]