Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Audrey Horne - Le Fol
Jaar van release: 2008
Label: Indie Recordings
Audrey Horne - Le Fol
Le Fol is het tweede album van Audrey Horne en is de opvolger van No Hay Banda uit 2005. Deze band uit Noorwegen heeft wederom een uitstekend album uitgebracht. Als je het geluid van bands zoals Faith No More, Alice In Chains, en 30 Seconds To Mars in een blender zou stoppen dan kom je redelijk in de buurt van Audrey Horne.

Dit album is halverwege 2007 al uitgebracht in Noorwegen, maar wordt in 2008 op de hele wereld losgelaten. En terecht, want het is puur genieten met dit album. Er staan twaalf nummer op het album en ik durf te zeggen dat er niet één slecht nummer tussen zit. Dit is echt zo’n groeiplaat die je na een paar luisterbeurten helemaal pakt. Er is diversiteit te bespeuren maar er is vreemdgenoeg ook een bepaalde samenhang. De nummers zitten goed in elkaar, zijn herkenbaar en blijven in je hoofd malen. Het album bevat down to earth metalsongs, stevige rockers en een paar experimentele nummers.

Het hoogtepunt van dit album is voor mij het nummer Bright Lights die onder de categorie experimenteel valt (tevens te beluisten op hun myspace site). Het nummer bouwt zich langzaam op tot er opeens zware gitaren en een double bassdrum bij komen kijken. Dan ontpopt zich ineens een felheid die we bijvoorbeeld kennen van een band als System Of A Down, waarna het nummer zich weer in alle rust afsluit. Een andere uitschieter is het nummer In The End. In dit nummer loop je als het ware tegen een enorme “Wall Of Sound” aan. Dit nummer doet me overigens het meest aan een Faith No More denken vanwege de keyboards en zang, hetgeen absoluut NIET wil zeggen dat het hier om een rip off gaat. Andere persoonlijke favorieten zijn de nummers Jaws, Afterglow en de stevige rocker I Wish You Well.

Le Fol overtreft het al niet misselijke debuut van Audrey Horne. Audrey Horne bewijst dat Noorwegen, naast het exponent zijn van black metal, ook exponent kan worden van andere kwaliteitsmetal. In Noorwegen is de band al doorgebroken, nu de rest van de wereld nog. Ze verdienen het.

Tracklist:
1. Last Chance For A Serenade
2. Jaws
3. Last Call
4. Threshold
5. Monster
6. Afterglow
7. In The End
8. Pretty Girls Make Graves
9. Bright Lights
10. Hell Hath No Fury
11. Wish You Well
12. So Long Euphoria

Score: 92 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 21 februari 2008

Koop dit album in

Meer Audrey Horne:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Audrey Horne - Le Fol
Reactie van buthole op 22-02-2008 om 15:11u
Score: 10 / 100

Ik snap helemaal niets van de ophef over deze band,
wij hebben Kane, Noorwegen heeft Audrey Horne, allebei even nikszeggende klote bands...
Echt een schande voor Ice Dale en King om geld in t laadje te krijgen met dit soort melotroep

Audrey Horne - Le Fol
Reactie van Een Metalfan op 23-02-2008 om 15:29u
Score: 70 / 100

@buthole: Heb je wel tijd om hier te typen, wacht satan niet op je?

Audrey Horne - Le Fol
Reactie van MadTinus op 19-03-2008 om 12:16u
Score: 85 / 100

Uitstekend album. Mijn initiële enthousiasme is ietsje getemperd, maar het blijft een prima CD die blijft boeien.

@ buthole, luister nog maar eens goed. Om klasse nummers "In The End", "Afterglow" en "Monster" kun je gewoon niet heen. Uitstekende zanger ook.

Audrey Horne - Le Fol
Reactie van Gilbert op 22-03-2008 om 20:54u
Score: 88 / 100

Geweldig album. In eerste instantie trok vooral "Monster" mijn aandacht, maar inmiddels vind ik het moeilijk om één of meer favoriete songs aan te wijzen. Er zit inderdaad geen zwak nummer tussen. Het stemgeluid van de uitstekende frontman Toschie doet me regelmatig aan Michael Stipe van R.E.M. denken.