Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Deranged - The Redlight Murder Case
Jaar van release: 2008
Label: Regain Records
Deranged - The Redlight Murder Case
De tijden dat de muziek van Deranged nog insloeg als een bom liggen inmiddels zo'n tien jaar achter ons. In de tijden van High On Blood was het binnenstebuiten keren van Deranged voor deathmetalliefhebbers één groot feest en nog steeds heeft dit album de rechtmatige status van "Zweedse klassieker".
Tegenwoordig zijn de klassiekers bij Deranged ver te zoeken. Muziek maken, dat lukt nog steeds wel aardig. Maar geluiden van zuivere euforie produceren de ontvangers ervan nog maar heel zelden. Ik ben er in ieder geval al lang mee opgehouden.

The Redlight Murder Case is ook weer zo'n album waar zowel veel als weinig woorden aan gewijd kunnen worden. De ruime versie van de review zou voortborduren op de intro, zich beklagend over het feit dat Deranged al jááren precies hetzelfde doet, met acceptabel doch inmiddels uitgekauwde resultaten. De korte versie zou enkel naar de voorgangers van The Redlight Murder Case kunnen verwijzen, met de mededeling dat deze cd daar niet voor onderdoet maar er ook vrijwel niets aan toevoegt.

De middenweg tussen deze twee opties vult de reeds verschafte informatie aan met de constatering dat er, ten opzichte van de voorganger Obscenities In B Flat, een aantal zaken zijn bijgeschaafd en afgevijld. Ten positieve hoor ik dat de nummers overwegend sneller zijn en lomper. Op The Redlight Muder Case maakt Deranged rasechte brute death en geeft niet toe aan de ijzeren greep van technisch gepiel.
Een spijtige constatering is dat de nieuwe vocalist Martin Schönherr de nodige overtuigingskracht mist. Hij heeft een geweldig zwaar bereik, maar doet er niet veel meer mee dan slechts de nummers aan elkaar brullen. De zieke twist in zijn stem ontbreekt, waardoor de presentatie kracht inlevert. Een zeer gemiste kans. Tevens is de productie doffer dan die van de voorganger, wat mijn voorkeur ook niet kan wegdragen, omdat de nummers op deze manier van de subtiele ( doch belangrijke) details worden beroofd. Alles klinkt nu als één lange ademteug.

Wederom is The Redlight Murder Case niet veel meer dan een degelijk tussendoortje. Luisteren mag, verplichte kost is het zeker niet.

Tracklist:
1. Watch Me When I Kill
2. Strip Nude For Your Killer
3. Gently Before She Dies
4. Redlight Murderess
5. So Sweet, So Dead
6. The Killer Wore Black Gloves
7. Formula For A Murder
8. Death Walks On High Heels
9. Body Puzzle

Score: 70 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 20 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]