Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Deluzion - Alive & Wrecking
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Deluzion - Alive & Wrecking
Deluzion is een uit Zutphen afkomstige formatie die melodieuze death met een gezonde portie scheut thrash mengt. Drie jaar geleden brachten zij al als kwintet de prima ontvangen demo Fractured Dimension uit. Met een vernieuwde bezetting komt het inmiddels tot vier gereduceerde gezelschap met een live-EP op de proppen. Dit heeft geresulteerd in drie nieuwe songs die een voorbode vormen voor de spoedig te verschijnen langspeler.

Eigenlijk doet Deluzion precies wat het op de vorige EP ook deed, namelijk een strakke pot Gothenborgeske metal neerzetten. Het enige verschil is dat deze nummers toch nét een stuk beter zijn dan die van drie jaar geleden. De drie nummers zitten een tikkeltje technischer in elkaar dan voorheen en er is beduidend meer sprake van afwisseling, een mooie vooruitgang dus. Daarnaast leren we dat de band ook live als een huis staat. Hoewel men tegenwoordig met een gitarist minder speelt heb je niet het gevoel dat er iets mist. Luister maar eens naar de heftige drum- en baspartijen en je zult begrijpen wat ik bedoel. Eigenlijk is Deluzion op alle punten gegroeid. Zanger Denniz wordt bijvoorbeeld af en toe geruggegraat door een lagere en brutere tweede stem. Ook dit levert een aantal sterke momenten op.

Slechts drie nummers die goed zijn voor een dik kwartier muziek is eigenlijk te weinig om er een cijfer aan vast te knopen maar duidelijk is wel dat dit schijfje het vorige moeiteloos evenaart. De vier mannen leveren opnieuw puik werk af en naast de muziek krijgt ook het oog wat het wil: prachtig artwork. Al met al een zeer uitstekende release waarbij alles tot in de puntjes verzorgt is. Het wachten is nu op het debuutalbum The Placebo Effect waarvoor de verwachtingen mede dankzij deze uitstekende EP wel erg hoog oplopen.

Tracklist:
1. Pro-Cosmic Promises
2. Victims Of Velocity
3. Devil In The Corner

4. Poison (bonustrack, te beluisteren op myspace)

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 11 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]