Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-08-2020

Dawn Of Solace - The Darkness
Jaar van release: 2007
Label: Locomotive Records
Dawn Of Solace - The Darkness
Tuomas Saukkonen komt uit Finland en is een druk baasje. Deze man is de drijvende kracht achter de eenmansformatie Before The Dawn en komt nu met een nieuwe eenmansformatie op de proppen genaamd Dawn Of Solace. Tuomas speelt in Dawn Of Solace alle instrumenten en verzorgt de grunt. Tuomas is van plan zijn 2 eenmansformaties beide in het leven te houden. Tevens wil hij in de toekomst met behulp van andere muzikanten live optredens gaan verzorgen met Dawn Of Solace. Eenmansformatie of niet, Tuomas heeft echter voor dit album wel de hulp ingeroepen van 2 zangers die met name de cleane zangpartijen verzorgen.

Het album is een heftige, melancholische en duistere plaat geworden (de titel zegt het al). De muziek valt te omschrijven als een combinatie van dark metal, doom metal, gothic en death metal. Er zijn dan ook invloeden waarneembaar van bands als My Dying Bride en Anathema. Wat ik wel opmerkelijk vond was dat sommige keyboardpartijen me op bepaalde momenten aan Rammstein deden denken. Wat Dawn Of Solace met name zo sterk maakt zijn de wisselwerkingen tussen de grunt en de cleane stem. Daarnaast weet de band de nummers op het juiste moment van een aangename afwisseling te voorzien. Dit komt het beste naar voren op het nummer I Was Never There. Ik durf de band dan ook best als origineel te bestempelen, want zo vaak kom je dit soort muziek niet tegen. Het enige minpuntje aan dit album is dat het maar 8 nummers bevat, waarvan 1 nummer een intro is en 2 nummers instrumentaal zijn.

Volgens de site van de band zou het 2e album onderhand al klaar moeten zijn. Wanneer deze echter uitkomt is nog niet bekend. Vooralsnog doen we dan maar met dit uitstekende album.

Tracklist:
1. Dying Daylight
2. Wings Of Darkness Attached On The Children Of The Light
3. I Was Never There
4. Dead Air
5. I Am Chaos, I Am Destruction
6. Winter Song
7. Wrath Of Gods Amongst Us
8. Avalanche

Score: 80 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 7 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]