Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Burning Hatred - Apocalypse Of The Dead
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Burning Hatred - Apocalypse Of The Dead
Mocht u al gaan denken dat de poel die de "Nederlandse deathmetalunderground" heet aan het opdrogen is...think again! Niets is minder waar, onder de korsten van de inmiddels flink afgekoelde Nederlandse midgard krioelt er nog genoeg (noemenswaardig) gespuis.

Apocalypse Of The Dead, zo heet de tweede demo van Burning Hatred, een drie nummers tellend werkje, dit najaar uitgekomen. Evaluatie leert dat deze Burning Hatred hiermee dan ook beslist tot "noemenswaardig gespuis" kan worden gerekend, Apocalypse Of The Dead bewijst dat de band nog voor leuke noten kan gaan zorgen. Deze demo tilt alvast wat tipjes van de sluier op en stelt u hard metaal in het vooruitzicht.

De deathmetal van Burning Hatred leunt het meest op de Zweedse Stockholmsound: diep, smeuïg, ritmisch, maar ook donker, smerig en de muziek is wars van eentonig gedreun. Geen Kamerlingh Onnes onder de metal, maar dat is in het geval van Burning Hatred geenszins een catastrofe, de muziek zal zich uitstekend redden en u gaat het nog leuk vinden ook.

Tracklist:
1. Silenced
2. Hate Feelings
3. Sheep Among Wolves

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 29 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]