Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Action - Action
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Action - Action
Naast projecten, reünies etc. is Frontiers ook aan het grossieren in "vergeten" bands uit de tachtiger jaren. Zo ook met Action, een band die mid-tachtiger jaren optrad als support van o.a. Rough Cutt, Quiet Riot en Slaughter. Toen AOR uit aan het raken was, was Action ook weer snel van het podium verdwenen. Tot aan nu dan.

Chip had in 2006 zijn vriend Ron Vining (tevens manager) gebeld en gevraagd of hij niet mee wilde helpen aan een heroprichting van Action. Jack Marques had, net als Chip, in de loop der jaren veel songs geschreven, en nadat de band een demo op de burelen van o.a. Frontiers had zien belanden was het wachten geblazen. Frontiers zag wel wat in de typische AOR van de door gitarist Chip Ramos en zanger Jack Marques opgerichte band, en zo ligt hier een schijfje vol rasechte, tachtiger jaren AOR. Melodieus, meerstemmige vocalen (met hoorbare sleet overigens), vol ouderwetse deugdelijke composities.

Als je stylistisch anno 2007 muziek brengt die lijkt op bands als bijvoorbeeld REO Speedwagon, dan krijg je een groepje volgelingen die zijn blijven vastklampen aan de tachtiger jaren. Maar die krijgen best waar voor hun geld want het klinkt allemaal gewoon lekker. De MySpace pagina van de heren geeft een mooi voorproefje van hoe men nu klinkt. Ik zou zeggen, luister en oordeel zelf.

Tracklist:
1. Without Your Love
2. Someday
3. Here In My Heart
4. Destiny
5. Forever
6. Loveless
7. Don't Leave Me Lonely
8. Heaven Tonight
9. Cinderella
10. Feel the Fire
11. Is It Love

Score: 78 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 27 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]