Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Zeus - 07
Jaar van release: 2007
Label: Freebird Records

Zeus - 07

Twee jaar na het debuut Bad Signs is de Nederlandse stonerrockband Zeus terug met hun opvolger 07. Dit nieuwe album dat iets langer dan een half uur duurt, wordt gesierd door een woest uitziende man. Volgens de website een van hun trouwste fans. De boodschap van de band liegt er op dit vervolg nog altijd niet om: harde groovy muziek zoals het al sinds 1969 gespeeld hoort te worden.

Met My Name Is Zeus krijgen we een wat magere introductie tot dit nieuwe plaatje, dat vooral iets diverser klinkt dan voorganger Bad Signs. Pas bij het tweede nummer Drive On krijgen we de smaak goed te pakken met muziek die klinkt als de spacerock van Hawkwind doorspekt met een wat moderner popperiger geluid van bijvoorbeeld de Queens of The Stone Age. De rest van het album valt ongeveer in hetzelfde straatje met nog een echte doomuitschieter ertussen in de vorm van Ain’t She Lovely. De nummers zitten in vergelijkingen tot Bad Signs beter in elkaar, en zijn een stuk diverser. Het ruwe randje van Bad Signs is er echter ook af, en dat is toch wel een gemis.

Zanger Jeroen van Koningsbrugge, die velen van zijn werk als Lama en Citroën-dealer zullen kennen, doet het op 07 wat minder dan op het eerdere schijfje van deze mannen. Zijn vocalen à la Chris Cornell klinken ontzettend stoer en ruw, maar missen echte overtuigingskracht en zijn daarmee soms wat saai. Persoonlijk mis ik iets van de passie die wel op het debuut leek te zitten, maar wellicht zal iemand anders daar een andere mening over hebben.

07 is al met al een mooie stap voorwaarts voor Zeus. Een groep die zeker niet mag ontbreken in het rijtje van geweldige Nederlandse bands in het genre zoals Toner Low, Stone in Egypt, Wallrus en 3 Speed Automatic.

Tracklist:
1. My Name Is Zeus
2. Drive On
3. Breeder
4. Ain’t She Lovely
5. Carousel
6. Just Begun
7. Save Me
8. Man on Fire
9. Crazy Calm
10. Falling

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 oktober 2007

Zeus - 07
Reactie van Frans B. op 30-10-2007 om 13:55u
Score: 90 / 100

Wat een vette plaat!

Zeus - 07
Reactie van arnold op 30-10-2007 om 17:36u

kom dan even een kijkje nemen in het metalfront coevorden,daar spelen ze 17 november.bier is een euro wordt vastwel een gezellig feestje

check de website

www.mfcweb.nl

Zeus - 07
Reactie van Harold op 17-11-2007 om 13:47u

Op myspace staan 4 kneiters van nummers van de Zeus heren!

PS: Laatste uitnodiging voor Zeus & One Inch Men vanavond in MFC!

Zeus - 07
Reactie van Harm op 03-09-2010 om 17:15u
Score: 90 / 100

My name is Zeus is geen magere opener... hallo zeg! In andere recensies lees ik dat het een KNEITER van een opener is, en zo is het!

Zeus - 07
Reactie van Floor op 15-12-2010 om 12:20u
Score: 9 / 100

My Name Is Zeus is het beste nummer van de plaat. Gevolgd door Carousel en Ain't She Lovely! Jammer dat de band stil ligt en dat Jeroen (zanger) nu van die flauwe Nederpop maakt.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.