Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

Die Krupps - Too Much History. The Metal Years (Vol. 2)
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Die Krupps - Too Much History. The Metal Years (Vol. 2)
Die Krupps bestaan 25 jaar en dat moet gevierd worden met een verzamelalbum. Deze Duitse band heeft eigenlijk best veel mensen aangetrokken met hun muziek die varieert van pure Electronic Body Music tot electropunk en zelfs metal. Deze best-of cd getiteld Too Much History kun je drie versies krijgen: The Electro Years (Vol. 1) , The Metal Years (Vol. 2) en een dubbel cd met beide versies. Vol.1 staat dus vol met hun pure elektronische hits en Vol.2 concentreert zich op Die Krupps songs waarop de harde elektrische gitaar centraal staat.

Wij beperken ons in deze recensie tot The Metal Years die ons laat horen dat Die Krupps, samen met bijvoorbeeld ook KMFDM, een belangrijke band was die metal en elektronica met elkaar heeft gemengd. De harde staccato powerchord riffs zijn lekker strak en het mechanische van de elektronische beat geven de songs een lekker kracht mee zodat er ook aan dansen kan worden gedacht. En de vaak fraaie melodieën van de synthesizer geven de songs nog een extra cachet.

Het grote probleem met dit soort acts is dat de zanger vaak voor geen meter kan zingen. Gelukkig probeert Jürgen Engler niets te doen wat hij niet kan en dat zorgt ervoor dat dit overzichtsalbum goed genietbaar is. Mensen die nog steeds denken dat Rammstein ook maar iets revolutionair heeft gedaan, moet dit maar aanschaffen.

Tracklist:
1. Metal Machine Music
2. The Dawning Of Doom
3. Crossfire
4. Fahterland
5. Bloodsuckers
6. To The Hit
7. Isolation
8. Scent
9. Odyssey Of The Mind
10. Black Beauty White Heat
11. Ich Bin Ein Ausländer
12. The Great Divide

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Hendrik Attema op 01-11-2007 om 10:28u
Score: 85 / 100

Geweldige band, maar de Final Remixes is beter. Die band moet trouwens gauw weer eens op tour komen!