Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Alchemist - Tripsis
Jaar van release: 2007
Label: Relapse Records
Alchemist - Tripsis
'Een greep terug naar het hardere verleden', zo omschreef Adam Agius, zanger/gitarist van het Australische Alchemist Tripsis het nieuwste album van deze 5 Australiers. Waar Alchemist op het meest recente album Austral Alien vooral erg experimenteel en toch wat mellow klonk daar keert men op Tripsis terug naar een meer metalen verleden. Een verleden van albums als Spiritech en Lunasphere, albums uit begin jaren ‘90 die Alchemist de eerste bescheiden naamsbekendheid opleverden.

Met Tripsis brengt Alchemist een 43 minuten lange muzikale trip, een trip die je langs industrial, deathmetal en meer gothische klanken (om het gothic te noemen gaat me iets te ver) brengt. Wat opvalt is dat het tempo van veel nummers in vergelijking met het vorige album inderdaad een stuk hoger ligt maar dat het geheel altijd en bovenal erg sfeervol en hypnotiserend blijft.

‘Surf thrash’ noemt men zichzelf wel eens, maar een nog betere omschrijving voor Alchemist’s muziek zou naar mijn mening ‘Space Surf Thrash’ zijn vanwege het hoge spacey gehalte van de nummers. Dit wordt vooral veroorzaakt door de vele bijgeluiden en keyboards die de imposante muur van metalen klanken opsiert.

Al met al is dit wederom een prima album van een van de meest originele bands op dit moment. Liefhebbers van bands als Voivod, Opeth, Cult of Luna, ..and Oceans maar ook Pink Floyd zouden dit in ieder geval eens moeten horen.

Tracklist:
1. Wrapped In A Guilt
2. Tongues And Knives
3. Nothing In No Time
4. Anticipation Of A High
5. Grasp At Air
6. Communichate
7. Substance For Shadow
8. God Shaped Hole
9. Degenerative Breeding

Score: 80 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 9 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]