Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

KMFDM - Tohuvabohu
Jaar van release: 2007
Label: Metropolis Records
KMFDM - Tohuvabohu
Op 29 februari 1984 werd de band KMFDM opgericht door kunstenaar Udo Sturm en zanger Sascha Konietzko. Al gauw werd de muziek belangrijker dan de visuele kunst. Deze Duitsers vormden samen met andere invloedrijke acts als Ministry en het Belgische Front 242 het bewijs dat harde rock wél met minder subtiele elektronica vermengbaar was. De uitgebreide discografie bevat albums die meer neigen naar heavy metal, terwijl sommige platen gewoon electronic body music bevatten. Het nieuwe werkje is vooral een ontspannen en gevarieerde feestplaat geworden.

Het feest, getiteld Tohuvabohu, opent erg vrolijk met de meezinger Superpower. De metalriffs zijn niet militant, maar wel lekker strak en oppompend. De zang van Sascha wordt afgewisseld met de uithalen van de stoere Lucia en dankzij de heldere productie horen we elke synthesizerpartij en drumstukje loepzuiver. De songs zijn gelukkig erg afwisselend en variëren van een ode aan de speed metal tot lekkere danshits in de lijn van de eveneens Duitse band And One. En dan komen er ook nog substijlen als new wave, pop en dark wave langs.

Voor diegene die geen muziek kent van deze act is dit eveneens een goed beginpunt, want dit is het meest toegankelijke KMFDM album tot nu toe. Fans van eerder genoemde acts, maar ook liefhebbers van bijvoorbeeld Rammstein, Fear Factory, Marilyn Manson, Skinny Puppy en Nine Inch Nails kunnen hier misschien ook wel wat mee. Oja, vraagt u zich ook af waarvoor KMFDM staat? Bij deze: Kein Mehrheit Für Die Mitleid. Maar vraag me niet waarvoor dat staat.

Tracklist:
1. Super Power
2. Looking For Strange
3. Tohuvabohu
4. I Am What I Am
5. Saft Und Kraft
6. Headcase
7. Los Ninos
8. Not In My Name
9. Spit Or Swallow
10. Fait Accompli
11. Bumaye

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 oktober 2007

KMFDM - Tohuvabohu
Reactie van Sep op 27-10-2007 om 14:00u
Score: 90 / 100

Of Kill Mother F*ckin Depeche Mode

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.