Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Marc Rizzo - The Ultimate Devotion
Jaar van release: 2007
Label: Mascot Records
Marc Rizzo - The Ultimate Devotion
Gitarist Marc Rizzo is vooral bekend van zijn werk met Soulfly en in een eerder stadium met Ill Niño. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat de begenadigde snarenplukker ook een soloplaat op zijn naam heeft staan. Op Colossal Myopia liet Marc de wereld kennismaken met een mengeling van snelle gitaarpartijen en fraaie flamencomuziek. Dat is blijkbaar goed bevallen, want met The Ultimate Devotion gaat hij nog eens op herhaling.

Ook op The Ultimate Devotion gaat Rizzo weer als een bezetene te keer op zijn instrument. Skankin To The Shred begint met akoestisch gepingel, maar doet zijn naam wel degelijk eer aan wanneer Rizzo losgaat en zijn vingers razendsnel over de gitaarhals jaagt voor een uitbarsting die zo uit de jaren tachtig zou kunnen komen. Vliegensvlug geshred wordt steevast afgewisseld met stukken flamenco, die op hun beurt weer plaats moeten maken voor knallende riffs.

Net als Collosal Myopia is The Ultimate Devotion een geheel instrumentaal album. The Riddle Of Steel en de titelsong klokken allebei ruim tien minuten, waardoor je je kan afvragen of dat niet gaat vervelen. Dat is ook nogal lang, maar eigenlijk maakt dat niet uit, want de meeste nummers lijken toch erg veel op elkaar, wat dan ook meteen het grootste minpunt van deze cd is.

Zolang Rizzo het druk heeft met Soulfly zal zijn solocarrière nooit meer worden dan een bijkomstigheid. Wellicht dat hij op een later tijdstip eens deel uit zal maken van G3 om samen met Joe Satriani, Steve Vai en andere virtuozen de podia onveilig te maken, want na het beluisteren van The Ultimate Devotion kun je alleen concluderen dat Rizzo een meesterlijke gitarist is.

Tracklist:
1. The Ultimate Devotion
2. Ascension
3. Sinceramento
4. The Riddle Of Steel
5. Skankin To The Shred
6. Mamasita
7. Trentinarra
8. Angelina’s Song
9. Lived And Learned
10. All For Nothing

Score: 80 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 17 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Marc Rizzo - The Ultimate Devotion
Reactie van Bastiaan op 17-05-2009 om 17:03u
Score: 90 / 100

Ik kan alleen maar concluderen dat dit een meesterlijk album is. Instrumentale gitaaralbums vervelen mij normaal, maar dit is zo pakkend dat ik de rit moeiteloos uitzit. Het flamenco is oorstrelend en de harde riffs, melodieen en solo's zijn adembenemend.

Overigens zijn er op de laatste twee songs wel zangpartijen te horen ;)

Topalbum!