Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Ebola - Bizarre Transformation
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Ebola - Bizarre Transformation
Deze mini-cd van het Nederlandse Ebola lag eigenlijk al veel te lang stof te vangen op mijn bureau en was een beetje ondergesneeuwd. Zonde, want dit is een alleraardigst werk van een technisch zeer goed onderlegde band.

Waar tegenwoordig veel bands zich bedienen van een cleane vocalen gemixed met bruut hardcore schreeuwwerk/deathgrunt moet ik zeggen dat Ebola een dergelijke dynamiek hanteert, maar dan op een verfrissendere manier. De brute vocalen zijn de bekende deathgrunts, de cleane vocalen daarentegen klinken eerder naar Metallica en Megadeth. Dezelfde principe vindt men ook terug in de muziek zelf, waar technische death metal wordt afgewisseld met heavy metal, vooral het nummer Desert Punishment klinkt heel erg naar Megadeth.

Ebola is een band met een interessante aanpak, die alleen het gevaar loopt zo nu en dan noch vis, noch vlees te zijn. Niettemin een veelbelovende band, die met een nog wat vettere productie tot nog veel meer interessant materiaal in staat kan zijn in de toekomst. Bizarre Transformation is derhalve een zeer geslaagd visitekaartje.

Tracklist:
1. Taken
2. Desert Punishment
3. Second Skin

Score: 78 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 4 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]