Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Evergreen Terrace - Wolfbiker
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Evergreen Terrace - Wolfbiker
De voorbeelden van opmerkelijk bandnamen zijn zo omvangrijk dat je eer een boek over zou kunnen schrijven. In dat boek zou ook zeker Evergreen Terrace voorkomen. Deze band uit Florida vernoemde zichzelf naar de straat in Springfield waaraan Homer, Marge en de kids wonen. Veel belangrijker dan dit weetje is dat het vijftal onder de titel Wolfbiker zojuist een heel degelijk album heeft afgeleverd.

Dat album trapt op agressieve wijze af met Bad Energy Troll waarin zanger Andrew Carey met zijn geschreeuw een getergde indruk maakt. In het daaropvolgende High Tide Or No Tide doet ook gitarist Craig Chaney een vocale duit in het zakje en door zijn bijval doet mij dit nummer enigszins aan Atreyu denken.

Het tempo op Wolfbiker ligt vaak hoog en daardoor krijgt de luisteraar een enorme energie-injectie toegediend. De coupletten zijn over het algemeen agressief en energiek terwijl de meerstemmige refreinen een hoog meezinggehalte hebben, waardoor je vrijwel meteen door de nummers gegrepen wordt. Minpunten zijn de korte speelduur van dit album (amper 35 minuten) en echte verrassingen zijn ook niet aanwezig.

Hoe dan ook, met Wolfbiker heeft Evergeen Terrace een sterk vijfde album gefabriceerd dat fans van melodieuze metalcore zeker zal kunnen bekoren.

Tracklist:
1. Bad Energy Troll
2. High Tide Or No Tide
3. Wolfbiker
4. Chaney Can’t Quite Riff Like Helmet’s Page Hamilton
5. Where There Is Fire We Will Carry Gasoline
6. Rip This!
7. Starter
8. To The First Baptist Church Of Jacksonville
9. Rolling Thunder Mental Illness
10. The Damned

Score: 76 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 10 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Evergreen Terrace - Wolfbiker
Reactie van Fetus op 10-08-2007 om 21:23u
Score: 87 / 100

Zeer geslaagd album, ik ben er al weken verslaafd aan!