Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Evergreen Terrace - Sincerity Is An Easy Disguise In This Business
Jaar van release: 2005
Label: Alveran Records
Evergreen Terrace - Sincerity Is An Easy Disguise In This Business
Tegenwoordig zegt elke getatoeëerde band met een schreeuwzanger dat ze ‘hardcore’ zijn. Ik begrijp ook niet wat deze weliswaar goed gespeelde popcore op Alveran Records (onder andere de zetel van Do Or Die, Maroon, Until The End en Settle The Score) te zoeken heeft. Het album, dat afklokt op slechts 25 minuten inclusief bonustrack, bestaat namelijk maar voor 12.5 minuten uit een hardcorevariant en 12.5 minuten uit brave Kane-rock. Maar misschien heeft Terror en consorten ervoor gezorgd dat anno 2005 alle melodieuze hardcorevarianten te mak overkomen.

Er komen zeker enkele goede riffs, hooks en breaks langs maar jammer genoeg halen de rockrefreintjes de ziel, de (overtuigings)kracht en de sfeer uit de aangeboden brok muziek. Wellicht dat de jongens live wel weten te beuken, want ik krijg van een nummer als ‘New Friend Request’ gewoon het schijt ondanks dat het catchy is, goed geproduceerd werd en uitstekend in elkaar zit. Ik moet ook bekennen dat er voldoende wordt afgewisseld en dat het geheel professioneel oogt.

‘Sincerity Is An Easy Disguise In This Business’ is een mooie zin maar de bijhorende muziek stelt me toch wat teleur. Een hardcore band zonder agressie is even onnatuurlijk als een powermetalgroep zonder hoge zang en scheurende solo’s, een deathmetalband zonder dubbelbasdrum en een blackmetalcollectief zonder ijselijke zang. Ik hoop dat gitarist Craig in de toekomst alleen wat koortjes in brult in plaats van door zijn cleane zang van Evergreen Terrace een terrasjesband te maken.

Tracklist:
1. Dogfight
2. Give 'Em The Sleeper
3. Brave Reality
4. New Friend Request
5. Gerald Did What
6. I Can See My House From Here
7. Thunder
8. I Say You He Dead
9. Smell Of Summer
10. Tonight Is The Night We Ride

Score: 60 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 mei 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Evergreen Terrace - Sincerity Is An Easy Disguise In This Business
Reactie van Marlou op 27-05-2005 om 21:49u

Ach vind dit album wel okay Voorganger wel eens gehoord? Burned Alive By Time, veel minder cleane zang, das een goede plaat. En meer hardcore

Evergreen Terrace - Sincerity Is An Easy Disguise In This Business
Reactie van totty op 16-11-2005 om 15:07u

Dit album ken ik niet, hun vorige albums wel. Ben totaal geen (emo)hardcore-fan, maar dit bandje staat sinds een jaar in mijn favobands.