Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Heidevolk - Wodan Heerst
Jaar van release: 2007
Label: Eigen Beheer
Heidevolk - Wodan Heerst
De heren van Heidevolk vonden het niet nodig om hun fans lang te laten wachten op nieuw werk. Daarom brachten zij de single Wodan Heerst uit als de opvolger van De Strijdlust Is Geboren. Deze single bevat drie nummers en werd tijdens de tour met Gernotshagen en Tyr voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Het eerste nummer is Wodan Heerst en dit acht minuten durende nummer zorgt er bij live optredens voor dat de drinkhoorns geheven worden. De zang valt op cd echter lichtelijk tegen. De twee zangers van Heidevolk lijken op bepaalde momenten namelijk net niet tegelijk te zingen, waardoor dit naar mijn mening het minste nummer van de single is.

Het Bier Zal Weer Vloeien stond eerder al op het debuutalbum De Strijdlust Is Geboren. Dit nummer is opnieuw opgenomen en heeft een plaats gekregen op de single. De nieuwere versie klinkt niet alleen beter wat betreft geluid en mix, maar ook de zang is vooruitgegaan. Het is nu meer één geheel in vergelijking met Wodan Heerst.

Tot slot doet Heidevolk zijn Gelderse oorsprong eer aan door een nummer van waarschijnlijk dé allerbekendste Gelderse band te coveren. Het gaat om Vulgaris Magistralis van niemand minder dan Normaal. De tekst in het dialect over een Gelderse reus past prima bij Heidevolk. Dit in combinatie met de geniale achtergrondzang van waarschijnlijk de overige bandleden zorgt ervoor dat dit het meest opmerkelijke en beste nummer van de single is.

Kortom: deze single bevat weinig nieuws voor een ieder die bekend is met Heidevolk. Het enige en voornaamste verschil is de prettige toevoeging van een violiste, waardoor bijvoorbeeld het nummer Wodan Heerst opgeluisterd wordt met welklinkende stukken vioolspel. Voor nieuwer en wellicht verrassender werk zullen we echter moeten wachten op de nieuwe cd Walhalla Wacht. Naast het inmiddels bekende nummer Wodan Heerst zal deze plaat nog negen andere nummers bevatten. Ik kijk er nu al naar uit!

Tracklist:
1. Wodan Heerst
2. Het Bier Zal Weer Vloeien
3. Vulgaris Magistralis

Score: 80 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 9 augustus 2007

Koop dit album in

Meer Heidevolk:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Srachex op 09-08-2007 om 23:05u
Score: 85 / 100

Ik vind 'wodan heerst' net het beste nummer van de single!!!

Reactie van Rinus op 09-08-2007 om 23:11u

Ben benieuwd naar de normaal cover. m.i hoort dit nummer bij de slechste normaal nummers.

Reactie van Baldurs Tod op 10-08-2007 om 19:56u
Score: 71 / 100

De nieuwe versie van Het Bier Zal Weer Vloeien vind ik niet echt een verbetering en met die cover kan ik ook niet zoveel. Gelukkig klinkt Wodan Heerst dan wel weer erg goed. Ik ben in ieder geval benieuwd naar het nieuwe album.

Reactie van Een Metalfan op 11-08-2007 om 18:04u

wat een schijtband

Reactie van Een Metalfan op 12-08-2007 om 00:21u

wat een bandschijt

Reactie van Een Metalfan op 15-08-2007 om 13:26u

wat een schijtband

Reactie van Apocalypse op 02-09-2007 om 17:10u
Score: 100 / 100

Wat ben jij een schijtluis

Geweldige band :D