Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Suhrim - Happy Hour
Jaar van release: 2007
Label: Shiver Records
Suhrim - Happy Hour
Een happy hour laat u niet zomaar aan uw neus voorbij gaan, nietwaar? Het neusje van de zalm inzake de vorderende dag/avond is veelal toch dit leuke uurtje waarin uw wegen die van de genotsmiddelen dikwijls zullen of op z`n minst kunnen kruisen.
Gezien dit gegeven is het raadzaam ook de muzikale "happy hour" even in acht te nemen. De nieuwe cd van Suhrim heet namelijk ook Happy Hour en daar deze heersers van de Belgische death-underground teleurstellingen achterwege laten is ook Happy Hour qua inhoud trouw aan de titel, behalve dat de cd geen uur duurt.

Nee, geen uur, maar wel bijna drie kwartier en daarmee is Happy Hour de royaalste Suhrim-schenking tot dusver. Naast dit gegeven is er verder nog een belangrijke verandering opgetreden, een veel belangrijkere dan een beetje extra speeltijd. Hoewel Suhrim nog steeds brute death speelt lijkt de band wel duidelijk toe te zijn aan een iets frisser jasje, waarmee de gore, smerige en ranzige sound die we van de voorgaande albums kennen toch wel voor een deel is verdwenen. Had u voorheen behoefte om de Suhrims met een latex handschoen uit hun doosjes te trekken voor een luisterbeurt, dan zult u nu geen vrees voor smet meer hebben en de handen hoeven na afloop niet eens onder de kraan.
Enerzijds is dat misschien een beetje jammer aangezien die sound nou juist zo kenmerkend was voor Suhrim en het combineerde leuk met de teksten en het ruige spel. Misschien moet u Happy Hour eerst een paar keer draaien voordat u helemaal met de recente klanken vertouwd raakt. Maar uiteindelijk zal dat zonder meer gebeuren en wat u dan hoort is een beste cd van een band die nu een zelfs een stuk "volwassener" lijkt te klinken, hoewel de teksten, de intro`s en de nummers verder net zo kleurrijk als voorheen zijn.

Het zou gezeik zijn om de band op credits te korten vanwege een stap voorwaarts, zoals uiteindelijk zal blijken. Nu het geluid wat genuanceerder klinkt laat Suhrim open en bloot zien wat er in huis is aan muziek en composities, en op dit vlak scoort de cd gewoon nog steeds. Als bonusnummer krijgt u nog een live-versie van Sudden Death toe. Ja, al met al is dit wel een "happy hour" te noemen.

Tracklist:
1. The Prophecy
2. War
3. White Shark (Carcharodon Carcharias)
4. Bonesaw
5. Meat Feast
6. Vengeance Shall Be Mine
7. Lord Of Dreams
8. Opening Hell's Gate (Disaster)
9. Happy Day
10. Battle Mangled Flesh
11. Maggot Infested Rotten Human
12. Vomiting Blood
13. Cold Steel Love Affair
14. Feed Upon Sould (Elimination)
15.Sudden Death live (Bonustrack)

Score: 80 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 7 augustus 2007

[ Terug naar de Album Reviews ]

Suhrim - Happy Hour
Reactie van grimm op 27-08-2007 om 23:19u
Score: 90 / 100

ik heb ze allemaal nu en dit is bij mij toch de beste samen met the cunt collector. ze klinken idd wel volwassener maar daarom zeker ni slechter. ze hebben nog nooit teleurgesteld met een cd en live altijd een feestje :) dus laat de volgende maar komen!!!