Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Winds Of Torment - Delighting In Relentless Ignorance
Jaar van release: 2007
Label: Mascot Records
Winds Of Torment - Delighting In Relentless Ignorance
De overwinning van een competitie legt de gelukkige doorgaans geen windeieren en het is al helemaal mooi als de behaalde prijs een langdurige, zo niet een blijvende waarde kent. De Franse band Winds Of Torment kan daarover meepraten. Van een onbekende band (die overigens wél een leuke demo in elkaar wist te knutselen) veranderde de formatie in de winnaar van de Mascot Records contest, met een labeldeal en een recentelijk uitgebracht debuut als beloning. Al met al geen misselijke grap, nu is het beurt aan de band om deze winst van een flinke investering te voorzien om zodoende een leuke golf te creëren waarop men volle vaart vooruit op kan dobberen of misschien wel sjezen.

Zodoende zijn alle ogen nu gericht op Delighting In Relentless Ignorance de eerste cd die de Fransmannen naar een hoger niveau moet tillen en de bij de luisteraar de hongerige smachting om vervolg moet opwekken. Nu gebiedt eerlijkheid mij te zeggen dat de beste heren inderdaad een aardig exemplaar in elkaar hebben gedraaid, maar dat die honger bij mij in ieder geval uitblijft. Delighting In Relentless Ingnorance is een veelzijdig album geworden waarin uiteenlopende muzikale broeders de handen ineen slaan. De basis is melodieuze death-thrash, maar ook (hoewel zeer geringe) blackmetal-invloeden en gevoelige akoestische passages met de bijbehorende cleane zang laten van zich horen. Nee, dit album kun je geenszins eentonigheid en gebrek aan inspiratie verwijten. De band is duidelijk van alle markten thuis en dat komt ook goed in de muziek terug.

Toch mist Delighting In Relentless Ignorance een bepaalde chemie die dit album écht geweldig maakt. De composities zijn aardig, maar niet baanbrekend. Mijn veelvoorkomend punt van kritiek die ook in dit geval wederom opgaat is tevens dat de agressie vaak ontbreekt. Het contrast tussen de zachtmoedige passages en de felle noten kan wat mij betreft nog schriller. Dat schudt de luisteraar wakker, nu zijn de overgangen soms íets te gemoedelijk waardoor het album op den duur speelt zonder dat mijn oren daar een bewuste notities van doen, tenzij ik ze echt moet dwingen op te letten.
Bovendien ben ik geen groot liefhebber van bijna vijf minuten durende outro`s, met name omdat zowel de intro als de outro op deze cd redelijk nietszeggend zijn. Een aardig stukje lieflijke muziek zonder een duidelijke functie.

Afijn, voor liefhebbers van melodieuze metal is Winds Of Torment zonder meer een leuke aanrader. Stevig maar niet te bruut, gevarieerd en zeer goed behapbaar. Niets mis mee, maar een echte hoogvlieger is de cd niet te noemen, eerder aangename achtergrondmuziek. Voor een debuut beslist niet onaardig, de band toont kwaliteiten zat, maar in het vervolg hoop ik wel op een wat krachtigere uitwerking met een spetterender eindproduct.

Tracklist:
1. Of Solemn Emptiness
2. Devoid Of Essence
3. My Daydreams' Specters
4. The Unspoken Pact
5. The Other
6. Relentless Ignorance
7. Swallowing The Ashes Of Guilt
8. Rules Overload
9. Within The Last Rays

Score: 71 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 20 juli 2007

Koop dit album in

Meer Winds Of Torment:

[ Terug naar de Album Reviews ]