Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Slayer - Reign In Blood
Jaar van release: 1986
Label: Def Jam Records
Slayer - Reign In Blood
Een recensie van deze mijlpaal in de metalgeschiedenis mag op onze website natuurlijk niet ontbreken. Slayer verlegde met de eerste twee langspelers reeds de grenzen van het genre, maar de impact van Reign In Blood is ongeëvenaard. Ondanks de korte speelduur is het een verplichte aanschaf voor elke metalfan.

Om te beginnen is opener Angel Of Death simpelweg de ultieme metalsong. Met een brute klap gaat het nummer van start, gevolgd door een loodzwaar, dreigend intro. Plotsklaps weerklinkt een ijzige, ongeëvenaarde gil uit de luidsprekers, waardoor je haren recht overeind schieten. Als luisteraar waan je je midden in de hel. Drums en gitaren zetten een dwingend tempo in. Onweerstaanbare riffs knallen onophoudelijk uit de luidsprekers. Headbangen is geen vrijwillige keuze meer, maar verwordt tot een rituele dwanghandeling. Met een maniakaal doch verstaanbaar stemgeluid (en schijnbaar demonisch genoegen) beschrijft Tom Araya de gruweldaden van nazi-arts Josef Mengele. Weerzinwekkende details worden niet geschuwd. Na ruim drieënhalve minuut dreigt de muziek te stoppen, maar dit is slechts een schijnbeweging. Dan voert de ritmesectie het tempo tot maximale snelheid op en splijt een reeks supersnelle gitaarsoli je hersenen uiteen. Tot slot herhaalt de band het tot meebrullen uitnodigende refrein, waarbij Araya besluit met een uit zijn diepste ingewanden afkomstige “Angel Of Deeeeeaaaaath”. Dat maakt het helemaal af. Beter kan gewoon niet, dit nummer is totale perfectie.

Omdat vijf minuten zelfs de heren van Slayer wat te kort leek voor een album, hebben ze er nog vierentwintig minuten muziek aan toegevoegd. Na Angel Of Death volgen eerst zeven korte songs, die de agressie en intensiteit van het openingsnummer zo mogelijk nog overtreffen, met voldoende afwisseling om te blijven boeien. Door weinig herhaling in de muziek in te bouwen en meer nog dan andere vroege thrash metal bands invloeden te halen uit hardcore punk, creëert Slayer hier een uniek, meedogenloos geluid. Zo zou Altar Of Sacrifice de ideale soundtrack zijn voor een satanische mis.

Met de laatste twee nummers, die naadloos in elkaar overgaan, benadert Slayer opnieuw het punt van volmaaktheid. Voor de riffs uit Postmortem en Raining Blood zouden sommige extreme metalbands maar al te letterlijk een moord plegen. Alle pogingen van grindcore, death en black metal bands ten spijt, blijft dit voor mij het bruutste album uit de muziekgeschiedenis. Als ik naar Reign In Blood luister, kan ik me niet voorstellen dat er mensen zijn die niet van metal houden.

Tracklist:
1. Angel Of Death
2. Piece By Piece
3. Necrophobic
4. Altar Of Sacrifice
5. Jesus Saves
6. Criminally Insane
7. Reborn
8. Epidemic
9. Postmortem
10. Raining Blood

Score: 98 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 9 juli 2007

Koop dit album in

Meer Slayer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 09-07-2007 om 13:50u

Ik vin Slayer zuigen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van -->Pink Floyd<-- op 09-07-2007 om 14:40u
Score: 85 / 100

Slayer is inderdaad wat overroepen... Maar ik kan van het oude werk van deze thrashers zeker appriciëren, blijft toch lekkere beukmuziek!

Reactie van Een Metalfan op 09-07-2007 om 18:49u
Score: 100 / 100

Ga cradle luisteren dan !!!!

Reactie van Smetsar op 09-07-2007 om 19:21u
Score: 90 / 100

SLAAAAAAAAAAAAYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!

Ongetwijfeld de bruutste cd van mijn collectie! Elke metalfan die deze cd niet in zijn/haar bezit heeft noem ik vanuit het diepst van mijn hart POSER!!!

Reactie van Squidward op 10-07-2007 om 01:15u
Score: 90 / 100

Meesterwerk

Reactie van TH op 10-07-2007 om 11:01u
Score: 90 / 100

Tijdloos, dat is wat deze plaat zo goed maakt. Hij klinkt vandaag de dag nog steeds relevant. Zowel het songmateriaal als de productie. Hoewel zijn voorganger mijn favoriet is, ben ik de eerste om toe te geven dat die nergens de impact heeft van 'Reign In Blood'. Het blijft elke keer weer waanzinning om die overgang van 'Postmortem' naar 'Raining Blood' te horen en je te wanen in het eind der tijden.

Reactie van trooper op 10-07-2007 om 19:40u
Score: 90 / 100

Slayer heeft met dit album de blauwdruk geleverd voor alle extreme metal die volgde, en daarmee dwingen ze ook het verdiende respect af.
voor mij gaat alleen Seasons in the abyss boven deze plaat, maar dat is een persoonlijke keuze

Reactie van satyr op 11-07-2007 om 09:45u
Score: 95 / 100

beste slayer album ooit gemaakt ook al komt christ illusion voor my wel dicht in de buurt maar dat is ieder zyn mening

Reactie van Een Metalfan op 11-07-2007 om 12:58u

Bwa, Slayer. Afgezaagde boel. Slayer is goed maar niet meer dan dat. Tom Arraya zuigt wel. Instrumentaal goed, zang dikke 0

Reactie van TH op 11-07-2007 om 21:48u

Excuse me? Als iets wel door en door gemeen en oprecht demonisch klonk in de jaren 80 waren het toch wel de vocalen van Tom Araya. Ik krijg al energie voor tien als ik alleen al denk aan de uitvoering van 'The Anti-Christ' van de 'Ultimate Revenge for Disco' uitgave. Áááááh!!!!

Reactie van Rinus op 12-07-2007 om 21:32u
Score: 100 / 100

De 1e keer nadat ik de lp had gekocht, op usa import wel te verstaan. De lp was in europa nog niet uit, voel het als of ik een klap voor mijn smoel kreeg.
Angel of death was het nummer. Voor die tijd bokke hard. Nog steeds een wereldplaat.

Reactie van Old Mhb op 17-07-2007 om 21:44u
Score: 99 / 100

Blijft een dijk van een schijf.

De eerste keer dat ze Angel of Death in Belgie wilden spelen kregen ze een veto van de overheid.

Deden ze het nummer lekker toch helemaal op het laatst.
Ik denk dat ze nooit zo snel een podium hebben verlaten want er zaten nogal wat politie in de zaal.

Reactie van Apenkoetje op 19-07-2007 om 14:35u
Score: 85 / 100

superstoer album, een keer gekocht omdat ik persé iets wilde kopen, geen spijt van gekregen.

Reactie van Menno op 20-07-2007 om 04:00u
Score: 100 / 100

Slayer zuigen?? Ga je bek eens spoelen man. Slayer is de beste fucking band die op aarde rond loopt.

Reactie van Een Metalfan op 25-07-2007 om 15:46u

Tom Arraya zuigt!

Reactie van WASonline op 26-07-2007 om 15:31u
Score: 95 / 100

Gvd.. Een review van deze classic en de eerste reactie is "Ik vin Slayer zuigen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!".. *zucht*

Ik vraag me af wat de favoriete bands zijn van "Een Metalfan".. My Chemical Romance?

Reactie van Hanzel op 26-07-2007 om 23:31u
Score: 100 / 100

In '86 was ik al gelijk verkocht en nog steeds een retestrak album. Beste album van de mannen ooit en zelden geevenaard door wie dan ook. Een klassieker onder de klassiekers met Dave Lombardo in een hoofdrol. Dubbele bassdrums to a next level!

Reactie van vermeire sammy op 28-07-2007 om 17:01u
Score: 100 / 100

i make my choose 666

Reactie van Een Metalfan op 29-07-2007 om 16:05u

beste WASonline,
ik luister naar alles wat met Metal Temaken heeft. En emo groepen komen zeker in mijn lijst niet voor. Slayer is bien meer niet

Reactie van Een Metalfan op 30-07-2007 om 11:23u

Ik begrijp mensen die Slayer goed vinden, maar ik begrijp ook de mensen die er niet voor zijn. Vrije muziekkeuze mensen, leer er mee leven. Ikzelf heb respect voor Slayer en heb ze al 2x live mogen aanschouwen maar mij overtuigen konden ze niet. Angel of Death blijft natuurlijk een meesterlijk nummer.

Reactie van TsD op 30-07-2007 om 17:09u
Score: 97 / 100

No offense ofzo, maar zelfs al hoor je Slayer niet graag, voor dit album verdienen ze alleen maar respect!! Ahja...

SLAYYYEERRRR!

Reactie van Een Metalfan op 05-08-2007 om 23:26u

Slayer ... kan het gayer ?

Reactie van ... op 20-09-2007 om 22:05u
Score: 100 / 100

^Kan het kinderachtiger? Ga ergens anders spammen en homo's beledigen.

Reactie van Matthijs op 28-10-2007 om 17:08u
Score: 95 / 100

Ultieme thrash natuurlijk. Moet eerlijk bekennen dat ik niet echt al te veel met Slayer heb, maar dit album is natuurlijk legendarisch. Het beukt, het ramt en het stampt. Retesnel en retehard. Thrash hoe thrash moet zijn. Wat wil je nog meer?

Reactie van Rein op 07-11-2007 om 20:47u
Score: 100 / 100

Dit is een van de weinge 100 punten platen in mijn (uitgebreide) collectie. Ik vind de review helemaal top en beschrijft mijnn gevoel ook heel goed. Ik zat echt compleet overrompeld achter mijn platenspelertje de naald er maar opnieuw op te jassen......keer op keer op keer op keer.

Hulde aan Slayer's nooit en door niemand overtroffen Reign in Blood !!!

Reactie van Niels op 05-11-2008 om 15:55u
Score: 100 / 100

Niets beters,dit album is echt verslavend:p

Reactie van jasper op 21-01-2009 om 19:05u
Score: 70 / 100

dit kan noooit 98 punten krijgen, dit is typisch zo een plaat waar je van moet houden.

Reactie van Een Metalfan op 24-02-2009 om 12:43u
Score: 70 / 100

dit album is zo overgewaardeerd, ik verwachte een meesterwerk toen ik dit luisterde, en wat krijg ik? een gemiddelde trash plaat, dit is al zo vaak overtroffen, hebben jullie ooit wel eens van death gehoord? of kreator? of behemoth? of burzum? op wat voor manier is dit beter dan slayers eerste twee albums? show no mercy en hell awaits? ze spelen gewoon zo snel als ze kunnen en iedereen vind ze geweldig, ik geef het toch een 70 omdat raining blood een geweldig nummer is, en de rest is echt niet slecht, maar kom op, angel of death klinkt lekker als je het voor de eerste 2-3 keer maar je wordt het snel beu,ik ben liever een poser dan dat ik dit als meesterwerk moet aanzien.

Reactie van youri op 15-03-2009 om 16:32u

ik luister bijna nooit slayer maar war ensemble , south of heaven en angel of death vind ik te gekke beuk nummers!!!!!!

Reactie van carlo op 01-05-2010 om 14:51u

Samen met Seasons in the abyss ,de beste Slayer albums! Alhoewel Christ illusion ook een rete strak album is!!!!!

Reactie van Nefarian op 28-06-2011 om 14:06u
Score: 75 / 100

Leuke plaat, voor die tijd erg strak en innovatief maar inderdaad, ze spelen gewoon zo snel als ze kunnen en na een kwartier wordt het vervelend net als alle andere platen die ze na Hell Awaits hebben gemaakt. Neemt niet weg dat het voor zijn tijd een redelijk baanbrekend album was, vandaar toch 75 punten. Live ook meerdere keren mogen aanschouwen (al een jaar of 10 -15 geleden) maar daar waren de instrumenten echt met pijn en moeite van elkaar te onderscheiden uit de brei van geluid...

Reactie van slayerhennie op 18-06-2014 om 09:51u
Score: 100 / 100

Slayer rulesssss !!!

Reactie van Joost op 28-06-2015 om 02:44u
Score: 100 / 100

Mijlpaal in de metalgeschiedenis, bruutste album.
Waarom dan geen 100 punten ?
Samen met Seasons In The Abyss is dit album het beste wat Slayer gemaakt heeft.