Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-06-2021

Vardan - Hidden In A Tomb
Jaar van release: 2007
Label: Folter Records

Vardan - Hidden In A Tomb

Italië heeft er weer een éénmansband bij: Vardan. De man achter dit project (die zichzelf ook Vardan noemt) is onder andere bekend van Tomhet. Hiernaast speelt hij in nog een aantal andere bands, zoals Anwech en Leaden. Het album Hidden In A Tomb is in feite niets meer dan een heruitgave van de in 2004 uitgekomen, gelijknamige demo. Folter Records is het label wat dit album heeft uitgebracht en de volgende twee uitgaven voor zijn rekening zal nemen. Om even eerlijk te zijn: ik kijk er niet naar uit.

Black metal is wat de klok hier slaat. Oersaaie, eentonige, vervelende black, die nauwelijks tot je doordringt, hoe goed je ook luistert. Het achterlijke cliché van de éénmans slaapkamer black metalbandjes wordt hier zowaar bijna bevestigd. Sluit een willekeurige, slechte zanger 24 uur lang op in een hok, geef hem een paar gitaren, een microfoontje, een drumcomputer en wat opname apparatuur mee en wees getuige van de geboorte van de zoveelste band waar niemand op zit te wachten. Eigenlijk heb ik nu al te veel aandacht aan dit project besteed, maar ik zal voor de goede orde toch nog even een praatje over de muziek houden.

Het eerste nummer is nog wel redelijk te noemen, op de vage sample waar het mee opent na. De melodieuze riffs geven je het idee dat er nog wel iets leuks gaat komen, maar op het moment dat Vardan zijn mond open trekt, wordt die hoop de grond ingeboord. Vervelende, eentonige zang, die wordt verdoezeld door de muziek, is wat je het gehele album te verwerken krijgt. Alsof hij weet dat het niet veel bijzonders is en het maar zo weinig mogelijk probeert op te laten vallen. Op hetzelfde moment wordt duidelijk hoe slecht de drumcomputer gebruikt wordt; ook heel erg eentonig en op veel momenten erg storend. Goed passend bij de zang, dat wel. In de volgende drie nummers zakt het album in en wordt het nóg eentoniger, saaier en vervelender, totdat er in het laatste nummer een kleine oppepper komt. Het gitaarspel wordt wat vlotter en er komt weer wat meer melodie terug. Alleen jammer dat de zang even vervelend blijft. Positief punt is dat de ‘interessante’ titel een goede graadmeter is voor de rest van het album. Zo weet je waar je aan toe bent. Handig hè.

Afblijven! Laten liggen! Snel vergeten!

Tracklist:
1. Eternal Vision
2. The Soul Burn Upon The Flames
3. Red Circle
4. Blinded By Nothing
5. To Lick The Dripping Pussy

Score: 30 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 8 juli 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]