Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Lion's Share - Emotional Coma
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
Lion's Share - Emotional Coma
Na een aantal platen vrij volgepropte power metal met lichte prog invloeden heeft Lion's Share zich ontdaan van alle franje en slechts met gitaren, bas en drums een steengoede plaat opgenomen. Neem daarbij de gevarieerde zang van topper Patrik Johansson (Wuthering Heights) en je begrijpt dat we met een uitstekende plaat van doen hebben.

Het album klinkt fris en spontaan. Het is alsof de band een forse schop onder de kont heeft gekregen. Geen nutteloze tierelantijnen meer, maar gewoon goedgespeelde heavy metal die technisch uitstekend in elkaar zit. Liefhebbers van het melodieuzere werk hoeven tevens niet zitten te kniezen, want ondanks de sobere opstelling zijn er nog genoeg spannende momenten en mooie gitaarstukken te vinden. Dat de band op deze plaat nog meer riff georiënteerd aan het werk is kan ik alleen maar als een vooruitgang betitelen.

Om de aandacht nog wat meer te trekken heeft men op het titelnummer Megadeth/Eidolon-gitarist Glen Drover als gastmuzikant die uiteraard megastrak staat mee te scheuren. Wat minder voor de hand liggend is de gastmuzikant in het nummer The Edge of the Razor . Daarin bewijst namelijk Bruce Kulick (ex-Kiss) dat hij eigenlijk gewoon veel meer in z'n mars heeft dan een zuiplap als Ace Frehley of een nietszeggend individu als hedendaags Kiss reünie gitarist Thayer.

De band flikt het dus wederom. Met een flink arsenaal aan uitstekende melodieuze power metal composities overtuigt men wederom. Neem daarbij de leuke cover van de Angel Witch kraker Sorcerers en je hebt een heerlijke metalplaat. Geen originele setting waarin men zich beweegt, maar in wat de heren doen zijn ze fantastisch. Absolute aanrader.

Score: 84 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 6 juli 2007

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.