Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

SSS - Short Sharp Shock
Jaar van release: 2007
Label: Earache Records
SSS - Short Sharp Shock
Foxy is een deftige Engelsman die liever zou blijven leven in de 80’s. Naast arcade computerspelletjes, slechte films, skateboarden en heerlijke tienerzomers heeft hij naar eigen zeggen ook een grote voorliefde voor 80’s metal. Hij wilde graag in een typisch 80’s metalbandje zingen en in de plaatselijke pub begon hij muzikanten te rekruteren. En tot zijn eigen verbazing komt het debuut van zijn band SSS, afkorting voor Short Sharp Shock, nu uit op het bekende Earache Records.

Er komen in een kort tijdbestek maar liefst 17 songs langs die zelden langer dan twee minuten duren. De kenner weet dan al dat de mosterd gehaald wordt bij bands als S.O.D., D.R.I. en Suicidal Tendencies. Maar tevens vinden de heren Kill ‘Em All’ de beste plaat van Metallica en daar stalen ze graag de gitaarsound en enkele riffs van. De drie muzikanten hebben niet echt veel talent, maar de sfeer en energie van hun bevlogen spel heeft zeker zijn charme. Net zoals de bijdrage van Foxy die zich niet schaamde om sommige teksten in het plat dialectisch Engels in te schreeuwen.

Prefereer je attitude boven geniale muziek dan kan je met Short Sharp Schock zeker uit de voeten. Zoniet, moet je dit feest gewoon lekker aan je voorbij laten gaan.

Tracklist:
1. Quiet Before The Storm
2. Warhorse
3. New Dogs
4. The Answer Is Never
5. Damaged Goods
6. Overload
7. Monster
8. SSS
9. Gearin Up For Getting Down
10. The Beast
11. Last Man Standing
12. Hallowed Grey
13. OJ Skyrkts
14. L.B.P.
15. Son Of A Beast
16. I’m Sick
17. Black Night White Light

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 juli 2007

Koop dit album in

Meer SSS:

[ Terug naar de Album Reviews ]