Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Meldrum - Blowin' Up The Machines
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Meldrum - Blowin' Up The Machines
Als je als AOR/hardrockliefhebber de cd van dit vrouwelijke trio plus drummer binnenkrijgt is het na het eerste refrein even schrikken. Meldrum speelt gemene, harde metal. Daar is op zich niks mis mee want af en toe mag ik graag ongecompliceerde herrie aanhoren.

Meldrum's bio draait met name om zangeres Moa Holmsten (die nog op de 30th anniversary DVD van Motörhead meedeed) en gitariste Michelle Meldrum, die we misschien nog kennen van haar tijd bij Phantom Blue. Dat deze band in het voorprogramma van Black Label Society heeft gestaan noemt men als wapenfeit maar ik wil een band graag beoordelen op de eigen prestaties. Deze cd werd gemixt door Toby Wright (die dat trucje ook al uithaalde bij o.a Korn en Alice In Chains), en verder belooft de bio gastbijdragen van Lemmy Kilmister en Gene Hoglan (en die kennen we o.a. nog van Death).

Over de muziek kan ik kort zijn. Overwegend trage, messcherpe metal, waarbij al snel duidelijk wordt dat zangeres Moa een rauwe strot heeft die voor metal zeer geschikt is. Gitariste Michelle heeft haar gitaar 3 tonen naar beneden geschroefd waardoor een overvet klinkend gitaarspel ontstaat, dat helaas originaliteit mist, evenals een gezonde portie onontbeerlijke muzikaliteit; duidelijk is wel dat 1 gitaar genoeg is met deze vervorming om een album te dragen.

Wellicht dat die-hard metalfans dit best kunnen pruimen; ik moet erg wennen. Het nummer Hang 'Em is best goed aan te horen, met tweestemmige zang en een herkenbare lijn. Het gekke is dat hier de cd pas tot leven lijkt te komen, met snelle songs zoals Miss Me When I'm Gone(met Lemmy) en zelfs een redelijk gevoelig gespeeld, meeslepend Get Me Outta Here alleen zonder de obligate gevoelige gitaarsolo. De cd eindigt even vet zoals die begon.

Is dit nou een goed album? Nou... ik vind dat er een paar veelbelovende elementen in zitten, maar in zijn geheel beschouwd klinkt het me te simpel en geforceerd. Metalfans moeten misschien maar even luisteren; ik twijfel of er een grote fanschare zal ontstaan door dit album.

Tracklist:
1. Purge
2. Down Your Throat
3. Scar
4. Creme De La Creme
5. Hang Em’
6. Miss Me When I’m Gone
7. Another Kind
8. Exploited
9. Get Yours
10. Outta Here
11. Bite The Pillow

Score: 65 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 19 juni 2007

Koop dit album in

Meer Meldrum:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 19-06-2007 om 22:54u

dikke tieten die zangeres