Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Autumn - My New Time
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Autumn - My New Time
Aan het derde album van Autumn, getiteld My New Time, gingen een paar line-up wisselingen vooraf, wat resulteerde in een lichte koerswijziging. Na twee albums vol met heksen, magie en bovennatuurlijke zaken komt Autumn nu met een album waar het draait om emoties. Van de catchy opener Satellites tot het melancholische Epilogue (What's Done is Done) is het album een achtbaanrit van gevoelens. Van teder (Communication on Opium) naar agressief (Closest Friends Conspire), van onzeker (Satellites) naar zelfverzekerd (My New Time), en alles wat er tussenin zit.

Het gehele album balanceert op de grens van metal en rock. De rustigere nummers hebben meer een rock-inslag, terwijl er ook nog aardig wat heerlijke metalriffs op het album staan. De electronica is iets meer aanwezig in de nummers, wat het geheel zeker ten goede komt. Qua sound is de band echter verder niet zo heel veel veranderd ten opzichte van het vorige album Summer's End, behalve dat de mannelijke vocalen nu ontbreken. Zangeres Nienke de Jong doet het nu dus alleen, maar ze is gelukkig geen straf om naar te luisteren, en ze gebruikt haar stem veelzijdiger dan in het verleden.

De nummers op My New Time zijn over het algemeen wat complexer dan het voorgaande materiaal, en ook iets minder aanstekelijk. Het mooie hiervan is dat je wel steeds meer ontdekt in de nummers, als je ze een kans geeft. Aangezien de productie dik in orde is is dat ook geen kwelling. Wederom heeft Autumn een mooie plaat afgeleverd.

Tracklist:
1. Satellites
2. Closest Friends Conspire
3. Blue Wine
4. Angel of Desire
5. My New Time
6. Communication on Opium
7. Twisted and Turned
8. Shadowmancer
9. Forget to Remember (Sunday Mornings)
10. State of Mind
11. Epilogue (What's Done is Done)

Score: 84 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 30 april 2007

Koop dit album in

Meer Autumn:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rik op 30-04-2007 om 20:06u
Score: 100 / 100

Deze band is al veel te lang een zwaar onderschatte parel binnen de vaderlandse rock/metal wereld! Met dit album zou die onderschatting toch moeten smelten als sneeuw voor de zon! Wat een ongelooflijk lekkere cd! Van opener Satellites tot de afsluiter Epilogue is het luistergenot van de bovenste plank! Een verfrissende bries! Klasseplaat!

Reactie van satan66 op 03-05-2007 om 22:17u
Score: 90 / 100

This i call good but i'm still missing some little thing But you are on the good way! Keep up the spirit!!

Reactie van Kiske op 16-05-2007 om 17:12u
Score: 75 / 100

Als nou niet alles zo op elkaar zou lijken... jah dan was het een top plaat... nu blijft het gewoon bij een leuk cdtje die waarschijnlijk mijn cd speler maar heel weinig van binnen gaat bekijken... Autumn zonder Meindert is Autumn niet meer... Weg gave teksten... zware grunts... weg Autumn... helaas maar waar

Reactie van klaas op 17-06-2007 om 13:38u
Score: 90 / 100

Ik vind hier juist meer variatie in zitten dan bij de meeste gothic bandjes. A.F. en epica cloontjes zijn er genoeg. Doe mij dit maar.
Topplaat!!

Reactie van Marit op 18-11-2007 om 19:31u
Score: 92 / 100

ze spelen geweldig live! en de cd is natuurlijk ook heerlijk!